Sådan fejrede Elizabeth sin 89-års fødselsdag

Den engelske dronning Elizabeth fyldte 89 år tirsdag. Fødselsdagen blev fejret i al stilfærdighed med familien på Windsor Castle.
Dronning Elizabeth var ikke selv tilstede i London, da der kl. 12.00 tirsdag til hendes ære blev affyret 41 kanonskud.
Dronning Elizabeth var ikke selv tilstede i London, da der kl. 12.00 tirsdag til hendes ære blev affyret 41 kanonskud. Foto: Dan Kitwood/AP

Når aprilsolen for alvor slår igennem og frugttræerne står i fuld flor, er det særligt skønt at være på landet. Det synes den engelske dronning Elizabeth i hvert fald.

Dronningen valgte tirsdag at fejre sin 89-års fødselsdag på Windsor Castle vest for London. Det skriver The Telegraph.

Normalt tilbringer dronningen ellers hverdagene på Buckingham Palace i London, hvor hun har sine faste arbejdsopgaver.

Men i år har dronning Elizabeth altså besluttet at tage en sjælden ferie på landet i anledning af sin halvfemsindstyvende fødselsdag.

På samme måde som sin mand prins Philip fortrækker dronningen, at der ikke bliver gjort "et stort nummer" ud af hendes fødselsdag. Flere nære familiemedlemmer formodes dog at have lagt vejen forbi landslottet tirsdag.

Således havde begge dronningens sønner, prins Charles og prins Edward, taget dagen fri - sandsynligvis for at tilbringe den med fødselaren.

Selvom der tirsdag blev affyret kanonskud af den royale garde i anledning af dronningens fødselsdag, fejres fødselsdagen først officielt den 13. juni.

På den officielle festdag, som ligger fast hvert år den anden lørdag i juni, overværer dronningen en storslået fødselsdagsparade i Londons gader.

Paraden, som også kaldes "Trooping the Colour" og primært består af britiske tropper og soldater fra Commonwealth, er en af årets største royale begivenheder i Storbritannien.

Dronning Elizabeth er tilbage på jobbet igen lørdag, hvor hun deltager i en gudstjeneste i Westminster Abbey for at markere 100-året for det såkaldte Gallipoli campaign-opgør under første verdenskrig.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.