Sådan får du større sex-selvtillid

En del kvinder tumler med dårlig selvtillid i sengen. Og ofte helt uden grund. Læs her hvordan du kan bygge din sex-selvtillid op.
Har du også dårlig sex-selvtillid? Ofte er det helt uden grund.
Har du også dårlig sex-selvtillid? Ofte er det helt uden grund. Foto: Colourbox

Der er mange kvinder, der er fyldt med dårlig selvtillid, når det kommer til en af de ting i livet, som ellers altid burde være sjovt og livsbekræftende. Nemlig sex. Mange kvinder synes, de er for tykke eller sammenligner sig med kærestens ekskæreste eller er bange for, de er kedelige i sengen. Det
hæmmer i den grad romantikken og lysten.

Men seksuel selvtillid kommer ikke bare af sig selv, du bliver faktisk nødt til at arbejde hårdt for at få den. For at gøre processen lettere er det vigtigt først at finde ud af, hvorfor du føler dig usikker i sengen.

- Når mange kvinder er usikre på sig selv i sengen, skyldes det især, at de er bange for, at partneren vil sammenligne dem med et eller andet ideal, de tror, han har. Det kan være en tidligere partner, en model eller en pornostjerne, forklarer specialist i voksenpsykologi Peder Kjös og fortsætter:

- Mænd bryder sig heller ikke om at blive sammenlignet med andre, men de bekymrer sig i langt mindre grad, end kvinder gør. Kvinder har tendens til at sammenligne sig meget med andre, og de er meget hårde ved sig selv, når det kommer til, hvad de selv synes er pænt eller ej, siger Peder Kjös til KK.no.

Han bakkes op af sexolog Bianca Schmidt, der mener kvinder er alt for hårde ved sig selv og hinanden, når det kommer til udseendet.

- Når vi går ind i et rum, er det ikke mændene, vi først får øje på, det er de andre kvinder. Vi sammenligner os med dem. Ikke fordi vi nødvendigvis er kritiske over for dem, men fordi vi måler os op mod dem. Vi ser på andre kvinders numser og bryster, og skaber vores eget billede af den perfekte kvinde. Det er her vi gør noget galt, og vores selvtillid begynder at vakle, siger Bianca Schmidt.

Bryster – små, store, fyldige eller flade? Se 27 – meget forskellige - par i alle størrelser på femina.dk

Samfundet i dag handler meget om det ydre, og det gør det svært for mange kvinder, når det kommer til seksualitet, fordi de to ting hænger uafhjælpeligt sammen. Derudover har mange kvinderen tendens til at tro, at partneren tænker nøjagtig det samme som os selv. Men det er langtfra sandheden.

- Vi kvinder har af en eller anden grund en tendens til at tro, at vi skal se sådan og sådan ud, og at vi skal være perfekte, for at mændene skal finde os tiltrækkende. Men sådan er det ikke, mænd bryder sig nemlig mindre om disse ting, end kvinder tror. Mænd ser ikke efter fejl, når de er tændte, de ser efter det, de synes er sexet, så hvis han synes, dine øjne eller dine bryster er sexede, så er det det han har fokus på, siger Bianca Schmidt.

Det handler ikke om tekniske tricks

For at blive mere selvsikker i sengen, er det vigtigt at bygge selvtilliden op.

- Det er vigtigt at begynde med dig selv, og ikke bare tænke i sex. Du skal omfavne dig selv og være generøs over for dig selv. Forsøg at blive så tryg som mulig i alle aspekter i livet både som kæreste, veninde, datter, mor og så videre. Når det er på plads, vil den positive energi automatisk smitte af på din seksuelle selvtillid, fastslår Schmidt.

Find selvtilliden i swingerklubben. Læs mere på oestrogen.dk

Peder Kjøs er meget enig med hende og supplerer.

God sex handler derudover om at være til stede i øjeblikket, og være opmærksomme på hinanden og afslappede og trygge sammen. I virkeligheden handler det meget lidt om udseende, tekniske tricks og finurligheder, siger Peder Kjøs.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.