Sådan får du smukkere øjne

Hvilken farve skal du lægge på øjnene, og hvordan ved du, hvor farven skal placeres? Få makeupartistens bedste råd til at få smukke øjne.
Få ekspertens råd til smukkere øjne. 
Få ekspertens råd til smukkere øjne.  FOTO: Scanpix

Er du i vildrede, når det kommer til at bruge øjenskygge? Måske oplever du også, at den lægger sig i striber eller klatter allerede kort efter du har lagt den på.

Anne Staunsager er makeupartist, og med kunder som blandt andet tæller Helena Christensen og bandet Kashmir, er hun en af de mest populære herhjemme. Hun har da også vundet titlen som Makeupartist of the Year til Danish Fashion Awards hele tre gange. Her giver hun de bedste råd til at lægge en flot øjenskygge.

Hvordan fremhæver jeg mine øjne bedst?
Det er meget individuelt, hvordan man fremhæver sine øjne bedst. Først skal der tages stilling til nogle ting i forhold til dine øjne. Hvilken farve har de? Hvilken form har de? Er de opadgående, eller hænger de lidt? Er de dybtliggende eller mere flade?

Sådan har brudekjoler forandret sig gennem de sidste 100 år: Se den underholdende video på Q.dk

Hvad skal jeg bruge for at lægge den bedste base til mine øjenskygger?
Det er forskelligt, hvor meget vi sveder på vores øjenlåg, og det er faktisk det, der afgør, hvor godt din øjenskygge holder. Sørg for, du starter på en helt tør base inden øjenskyggen, hvilket vil sige, at du skal bruge en primer eller en pudder først. Så kommer skyggen ikke til at skride ud.

Hvornår skal jeg bruge pudderøjenskygger i forhold til cremebaserede?
En god huskeregel er, at de tørre pudderøjenskygger holder bedre en de fedtede cremeøjenskygger, som lettere glider rundt. Det kan dog være rigtigt smukt at bruge en cremeøjenskygge, som har en anden tekstur og derfor kan fange lyset på en måde, så looket ser mere naturligt ud. Det er en smagssag, og en pudderskygge har mere tendens til at blive, hvor den skal.

Hvordan får man fine linjer om øjnene til at syne mindre?
Du kan lave et optisk bedrag ved at bruge en lysreflekterende og let concealer om øjnene for at fjerne de fine linjer. Den går også ind og lysner området, så de mørke rande vil syne markant mindre.

Så let får du Scarlett Johanssons look: Se guiden på Q.dk

Hvilke øjenskyggefarver er det sikre valg?
En neutral brun er en farve, der passer til alle. Den er hverken kold eller varm og vil tilpasse sig din øjenfarve. Det er en perfekt farve til at fremhæve øjnene på en smuk og naturlig måde.

Har du nogen specielle regler for valg af farve til øjnene?
Efter min mening skal der ikke være nogen regler for, hvilken farve du vælger. Du kan gå efter den farve, du selv synes, klæder dig, eller fx en farve der kan matche dit tøj. Der findes mange smukke farver at vælge imellem, men gå efter din mavefornemmelse, eller få en veninde til at hjælpe dig med at se, hvad der klæder dig. Og så skal du turde lege med farverne.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.