Sådan får du slappet af i vinterferien

Undgå at vinterferien kommer til at stå i børnenes tegn, uden at du selv når at slappe af.
Hvordan undgår du, at vinterferien kun kommer til at handle om børnene og indeholde 117 aktiviteter, hvis du i virkeligheden har brug for selv at lade batterierne op?
Hvordan undgår du, at vinterferien kun kommer til at handle om børnene og indeholde 117 aktiviteter, hvis du i virkeligheden har brug for selv at lade batterierne op? Colourbox / Modelfoto

Har du lagt et program for vinterferien, der tager pusten fra både voksne og børn? Hvis du ikke giver dig selv rum til at slappe af i ferien, risikerer du at komme tilbage på job uden at have fået ladet batterierne op.

Hold en aktiv og billig ferie med hele familien. Læs mere på udeoghjemme.dk

Måske har du en idé om, at omverden forventer, at du arrangerer en masse for og med dine børn, så de har noget at fortælle, når de kommer tilbage i skole. Men i stedet bør du mærke efter med dig selv, hvad der vil give dig en god og afslappende ferie. Det anbefaler psykoterapeut og coach Peggy Poisier, som kommer med 6 gode råd, der skal sikre, at du får holdt en ferie, der også giver plads til dig selv.

Få en afslappende vinterferie

1) Vær nærværende. Lad være med at tænke på, at du burde være på arbejde og tage dig af bunkerne der. Det kræver, at du kan slå tankerne fra, og den slags skal du træne. I starten vil du måske kun kunne gøre det i små stunder ad gangen.

2) Du skal ikke sætte overlæggeren højt og forvente, at I skal nå 117 ting. Børnene vil sikkert også synes, at det er dejligt, at I bare er sammen, uden at det behøver være om de vilde aktiviteter.

Vinterferie – hvad skal vi lave. Læs mere på mama.dk

3) For at tiden ikke skal løbe fra jer, så kan det være en god idé med en plan. Men planen må ikke indeholde så meget og være så stram, at du bliver stresset.

4) Mærk efter, om det I planlægger at skulle i ferien, er noget, der skal leve op til omverdens forventninger. Er det for at børnene skal have noget at fortælle i skolen bagefter? Du bliver stresset, hvis du altid prøver at opfylde det, du mener andre forventer af dig.

5) Fornem med dig selv, hvad du egentlig har behov for, hvis du skal lade op i ferien.  Måske har du brug for alenetid, og så er det vigtigt, at du har det godt med at prioritere dig selv. Måske kan du aftale med din partner, at I har hver jeres dag alene for jer selv og kan gøre, hvad I her især har lyst til.

6) Hvis du føler, at du har brug for rigtigt meget alenetid i vinterferien for at kunne koble helt af, er det muligvis, fordi du forsømmer dig selv i hverdagene. Så gør generelt plads i dit liv til dig selv, og sørg for, at du altid er tanket op på det område.

Lisbeth Madsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.