Sådan får du gang i haven i februar

Hver måned året rundt er der ting du med fordel kan gøre og ikke mindst få styr på i din have. Magasinet Isabellas giver dig her gode tips og ideer til haven i februar.
Der er masser af ting at tage sig til i haven nu her, før foråret kommer.
Der er masser af ting at tage sig til i haven nu her, før foråret kommer. Colourbox (arkivfoto)

Mens du venter på forår ... Kan du få styr på redskabsskuret. Tøm det for havemøbler, grej og andet. Vask havemøblerne af, så de er klar til den første solskinsdag. Gå terrassen efter for sten, der vipper. Reparer med stabilt grus. Få overblik over din krukkesamling, læg en bund/dræn af grus og potteskår og fyld med jord, så de er klar til sommerens planter.

Sådan sætter du tapet op. Læs mere på isabellas.dk

Høst purløg før tid
Grav en tot purløg op og sæt den i drivhuset, så du kan høste denne herlige løgvækst tidligt på foråret. Før i tiden troede man, at purløg gav hovedpine og urolig søvn, men samtidig blev den også betragtet som et middel, der var godt for maven, blæren og nyren. I dag bruges planten udelukkende for smagens skyld.

Styr på jordbærrene
Fik du ikke plantet alle jordbærplanternes udløbere i efteråret, skal de fjernes nu, så de store planter får lys og luft og god plads til at udvikle sig. Læg halm mellem planterne, så slipper du for ukrudt og bær med jord på. Når dette er gjort, behøver du næsten ikke gøre mere, før du skal høste de velsmagende jordbær.

Spar penge: Sådan afrimer du din fryser korrekt. Læs mere på isabellas.dk

Klip din klematis korrekt
Nu skal du beskære din klematis. Men klip kun de typer, som blomstrer fra juli til september. Det er for eksempel Comtesse de Bouchaud, Jackmanii, Perle d'Azure og Ville de Lyon. Klip alle de foregående års skud væk lige over de nye knopper, der spirer frem nederst på planten. Er du i tvivl om, hvornår din klematis blomstrer, så se den an og vent til næste år med at give den kniven.

Byg et espalier
Drømmen om frugttræer i selv den mindste have kan nemt opfyldes, hvis du dyrker dem som espalierede træer enten op ad en mur eller som et hegn langs fx terrassen. Træerne købes nemmest som færdige espaliertræer. Skær rodklumpen igennem yderst med en saks eller kniv, inden træet plantes. Når træet står, som det skal, spænder du ståltråd eller wire ud på muren eller mellem to stolper, så det passer med træets grene. Bind grenene løst til. Espalierede frugttræer giver et stort udbytte, fordi træerne reagerer med ekstra meget frugt på de vandrette grene

Redaktionen, Isabellas.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.