Sådan får du et nyt køkken for få penge
Der skal ikke så meget til, før du helt kan forny dit køkken.
Måske skulle du bruge en af påskedagene på at firske køkkenet op?
Måske skulle du bruge en af påskedagene på at firske køkkenet op? Scanpix - modelfoto


Vil du forny dit køkken, så behøver du ikke at købe dig fattig i smukt interiør. Det handler i stedet om at have blik for detaljen, den rette nuance og de gode former. Magasinet ISABELLAS guider dig her med tips, til, hvordan du meget billigt kan få dig det, der ligner et helt nyt køkken.

Åbne hylder i stedet for overskabe

Lukkede overskabe og især hjørneskabe i køkkenet sluger lys og får køkkenet til at syne mindre og mere koldt, end hvis du sætter åbne hylder op. De skaber hygge og giver rummet farve og personlighed med alverdens grej og kolonialvarer.

De mest populære kager og desserter i 2014. Læs mere på isabellas.dk

Mal dine gamle låger

Er dine køkkenlåger i god stand, er der ofte ingen grund til at skifte dem ud. I stedet kan du pifte dem op ved enten selv at male dem med alkydmaling eller indlevere dem til en sprøjtemaler, hvis det skal være professionelt udført. Du skal regne med omkring 300 kr. per kvadratmeter plus moms. Til gengæld skal du kun selv fjerne og påsætte beslag. En malet overflade giver mulighed for, at du kan reparere ridser og små skrammer.  Alle typer køkkenlåger kan males uanset materiale – er du i tvivl om metoden, kan du spørge hos farvehandleren. Hvis du har fjernet de gamle greb for at male lågen, kan det jo også være en god lejlighed til at forny køkkenet med nye greb.

Fem tips til vasketøjet. Læs mere på isabellas.dk

Pynt op med borter og fliser

En væg med fliser eller en bort under overskabet kan skabe en skøn sydlandsk stemning i køkkenet. I lang tid har tendensen være en stram og enkel køkkenstil, men flere og flere vælger en hyggelig varm stemning med mønstrede tapeter og farvestrålende køkkenlåger.

Redaktionen, Magasinet ISABELLAS, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.