Sådan får du en fartbøde på 17.000 kroner

Nordsjællands Politi har registreret, at hele 12 bilister fra januar 2014 til august 2015 har fået fartbøder på hele 17.000 kroner hver.
Pas på, din fartbøde kan godt blive rigtig høj. 
Pas på, din fartbøde kan godt blive rigtig høj.  FOTO: Scanpix

Kan det overhovedet lade sig gøre at få en fartbøde på 17.000 kroner?

Ja, forklarer de hos Nordsjællands Politi til lokalavisen.dk

Du skal godt nok gøre dig umage, men du kan godt få en så stor bøde, hvis du overtræder flere regler samtidig, forklarer operativ leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, Per Lundbæk Nielsen:

- Bøderne kan komme derop, hvis man eksempelvis kører 140 km/t eller derover, hvor man højst må køre 50 km/t, som for eksempel på Helsingørmotorvejen under vejarbejdet. En så høj fart vil udløse en grundbøde på 7.500 kroner. Hertil kommer et højhastighedstillæg på 1.000 kroner - altså i alt 8.500 kroner. Denne takst fordobles så, når forseelsen sker i vejarbejdsområde og ender på den måde på 17.000 kroner.

Det koster

Normalt vil en bøde lyde på omkring 1600 kroner, så det er usædvanlig, at bøden løber op i så mange penge.

Ikke desto mindre er der altså hele tolv personer, det er sket for i denne periode. Alle er de fanget i at gøre det på Helsingørmotorvejen.

Og de fartglade bilister vil nok ønske, de ikke havde været helt så ivrige på deres køretur. De skal nemlig ikke blot betale en hulens masse penge, de får også en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.