Sådan får du din neglelak til at holde længere

Fire klassiske fejl du laver, når du skal lægge neglelak
Neglelak kan være flot, men ikke hvis det er lagt forkert eller sjusket på. Her får du et par gode råd.
Neglelak kan være flot, men ikke hvis det er lagt forkert eller sjusket på. Her får du et par gode råd. Colourbox / Modelfoto

Skal du have neglelak på, når du skal af sted til julefrokost, får du her nogle gode råd til at gøre det bedst muligt.

Du lægger neglelak på, selvom neglene endnu ikke er helt rene

Det er vigtigt, at dine negle er helt rene, når du skal lægge neglelak på. Er der den mindste smule skidt, eller sidder der gammel neglelak på neglen, vil det forhindre den nye lak i at blive siddende.

- Hvis du skal sikre dig, at neglen bliver helt ren, så brug eventuelt en tandbørste med håndsæbe. Den kan komme ind i alle hjørner, hvor der tit sidder olie fast, og under neglen. Du kan, som det allersidste også rense neglen med lidt neglelaksfjerner for at være sikker på, at alt er væk, forklarer Jan Arnold fra Creative Nail Design til Good Housekeeping.

Se hvilken stjerne, der betaler 56.000 kroner for en manicure. Læs mere på kigind.com

Du lægger ikke en underlak

Det er vigtigt at lægge en underlak, så din neglelak har noget at lægge sig på. Forskning har vist, at underlak klæber bedre på neglen end selve neglelakken.  Det hjælper også farven med stå mere frem, forklarer Arnold.

Sådan får du smukke negle. Læs mere på q.dk

Du bruger den forkerte teknik, når du lægger neglelak på

Læg neglelakken på i tre jævne strøg. En nedover midten og en ude i hver af neglens sider. Vent herefter i et par minutter inden du lægger lak på igen. Lad være med at sjuske, og husk at bliver laget for tykt, vil det have lettere ved at falde af igen, siger Arnold.

Du glemmer at bruge en overlak

Når du har lagt din underlak og selve neglelakken, så er det vigtigt at huske at slutte af med en overlak.  Det kan være fristende at købe en hurtigttørrende overlak, men det holder ikke så godt på lakken, som en der tørrer mindre hurtigt. Dog er det en god ide at bruge en hurtigttørrende overlak et par dage efter, du har lagt din neglelak. Det vil forlænge din manicure og gøre den mere skinnende forklarer jan Arnold.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.