Sådan får du det gode parforhold: Elsk leverpostej og sutsko

Du synes, jeres forhold burde være ih-så-godt, men det bliver først en rigtig succes, når I holder op med at jage alt det, der alligevel ikke kommer til at ske i jeres forhold.
Måske skal du bare slappe af og nyde hverdagen lidt mere, råder psykolog.
Måske skal du bare slappe af og nyde hverdagen lidt mere, råder psykolog. Foto: Scanpix

Du drømmer om, at I har mere og oftere sex. Han drømmer om, at du bliver en sex-mis i sengen. Du håber på, han taber 10 kilo og og og … I går rundt i jeres parforhold og håber på forandringer, så I kan få det lidt bedre.

Men drop de forventninger og acceptere jeres forhold, som det er, råder psykolog Mattias Stølen Due, der har skrevet bogen ”Pas på parforholdet – mens I stadig elsker hinanden”.

Drop dem, for de forandringer kommer ikke til at ske, siger han i et interview medBT. Vi skal nemlig altid begynde hos os selv og ikke modparten, hvis vi vil forandre noget.

Men mest af alt, skal vi som par skrue ned for ambitionerne og i stedet passe på vores forhold:

- Det handler ikke om at bruge energi på at finde frem til, hvordan man får et fantastisk og lykkeligt parforhold. I stedet kan man rette sin opmærksomhed mod, hvad man kan gøre for at få et kærligt forhold, der er ”godt nok”, og som man grundlæggende trives i, siger psykologen.

Vær glad for jeres hverdag

Mattias Stølen Due mener, at du og din partner - plus resten af Danmarks par - bør holde mere af hverdagen og anerkende, at parforhold også ind imellem handler om venskab, tryghed og støtte.

Det er faktisk okay, at alt ikke er lyserødt, sexet og frækt. Det må gerne være leverpostej, hjemmesko og hverdag – det bliver I ikke mindre glade af.

På den måde er det nemmere at være taknemmelig på de dage, hvor følelserne er ekstra stærke, hvor der faktisk er en fræk og sexet stemning mellem jer.

Og er du utilfreds med tingenes tilstand, ja så hank op i dig selv og kig på, hvad og hvordan du kan ændre tingene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.