Sådan får dit fine hår fylde

Danske kvinder har med deres fine skandinaviske hår tit svært ved at få håret til at fylde, men der findes flere gode tricks til at få volumen i håret.
Foto: Colourbox

Mange danske kvinder bruger uanede mængder af tid på at få deres fine skandinaviske hår til at fylde, men ofte falder håret sammen, og den volumen, som man higer sådan efter, er så at sige fløjet ud af håret.

Dette får dit hår til at se tyndere ud. Læs mere på femina.dk

Sagen er, at styler du dit hår forkert, falder håret hurtigere sammen, og bliver fladt bare efter et par timer.

Heldigvis er løsningen langt enklere, end de fleste er klar over.

- Hemmeligheden ligger i at få løftet håret op fra hovedbunden, forklarer frisør og skønhedsekspert Tone vid Skipá til KK.no.

Lader du dit hår lufttørre trækkes de naturlige olier frahovedbunden ud i hårrødderne, og er man født med fint skandinavisk hår, der hurtigt trækker olie til sig, får det dit hår til at falde sammen.

-Det bedste du kan gøre er, at bruge en hårbundsspray eller en saltvandsspray i hårrødderne i halvtørt hår. Derefter skal du tørre håret med en hårtørrer. Har du sideskilning kan du med fordel tørre håret i modsat retning, før du lægger håret til den side, hvor du gerne vil have det. På den måde tvinger du volumen ind i håret. Det er også vigtigt at huske at stylingprodukter, der fønnes ind i håret, modvirker at hårets naturlige olier trækker ud i hårrødderne, forklarer Tone vid Skipá.

Guide til  alle typer problemhår. Læs mere på femina.dk

En anden god huskeregel er at bruge to stylingprodukter i håret.

-Du bør altid bruge mindst to stylingprodukter i håret, for de binder lettere håret sammen, og giver et bedre hold. Du skal bruge et i henholdsvis vådt og tørt hår. Når du er færdig med at tørre dit hår, kan du bruge et stylingprodukt som hårpudder, tørshampoo eller teksturspray i hovedbunden. Det allerbedste produkt er teksturspray, for håret bliver mindre slidt og tørt af det,  og det fordeler sig bedre i håret, slutter Tone vid Skipá.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.