Sådan er reglerne, når du skal bytte julegaver

Vidste du, at du har ret til at bytte den nye trøje, selvom du allerede har haft den på - hvis den altså er købt på nettet.
Du skal kun regne med, at du kan bytte gaven i den butik, hvor den er købt.
Du skal kun regne med, at du kan bytte gaven i den butik, hvor den er købt. Colourbox

Hvis du allerede er gået i gang med at købe julegaver, skal du være opmærksom på, at der kan være meget stor forskel på byttereglerne fra butik til butik.

Det eneste, du har ret til som forbruger, er at bytte gaverne, hvis der er fejl eller mangler. Mange butikker tilbyder dog, at gaverne kan byttes inden for en bestemt tidsfrist, skriver Dansk Erhverv.

Med mindre der står andet, skal du dog kun regne med, at du kan bytte gaven i den butik, hvor den er købt, og husk at tage kvitteringen med.

Og så skal du være opmærksom på, at der er forskel på bytteret og returret. Med bytteret kan du bytte gaven til en anden vare, mens du kan få pengene igen, hvis gaven er omfattet af returret.

Langt de fleste fysiske butikker vil kræve, at gaven er i den originale emballage, hvis den skal byttes. Men der gælder helt andre regler, hvis gaven er købt over nettet.

Så har du ret til at bytte den nye trøje inden for 14 dage, også selvom du har pakket den ud, prøvet den på og konstateret, at den ikke klæder dig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.