Sådan er det gået deltagerne i DR's jobeksperiment

Kan du huske Henriette, Jes og Tina fra programmet 'Den dag de fremmede forsvandt'? Her kan du se, hvem der har fået arbejde, og hvem der stadig er jobsøgende.
Jes Lund-Jacobsen er uddannet pædagog. Han prioriterede sit fag og sagde ja til et løntilskudsjob i stedet for at møde op til et tilbudt job på en træemballagefabrik.
Jes Lund-Jacobsen er uddannet pædagog. Han prioriterede sit fag og sagde ja til et løntilskudsjob i stedet for at møde op til et tilbudt job på en træemballagefabrik. DR (screendump)

I DR's omstridte program 'Den dag de fremmede forsvandt' skulle 11 danske arbejdsløse prøve kræfter med jobs, der normalt varetages af udlændinge. Af de 11 er syv i dag i job eller praktik, skriver dr.dk.

Henriette skulle gøre rent på et hotel og fik efterfølgende tilbudt et job, men takkede nej. Hun har nu fundet et andet rengøringsjob, hvor hun arbejder på deltid men håber på at komme op på fuldtid.

LÆS OGSÅ: Ledige Henriette: Jeg havde ikke råd til at tage jobbet

Jes arbejdede i eksperimentet på en pallefabrik og blev ifølge DR tilbudt et job efterfølgende. Sådan opfattede Jes det ikke, og han mødte derfor ikke op til jobbet. Til gengæld havde hans jobkonsulent i mellemtiden fundet et løntilskudsjob til ham som støttepædagog på en folkeskole. Og der arbejder han nu 31 timer om ugen i løntilskud.

LÆS OGSÅ: Deltager i DR’s job-program: Jeg blev ført bag lyset

Tina prøvede kræfter med at høste iceberg-salat i Bogense, men måtte hurtigt stoppe igen, da hun fik smerter i ryggen. I dag arbejder hun i køkkenet og hjælper til med rengøringen i et asylcenter på Fyn.

Klaus og Connie skulle ligesom Tina plukke iceberg-salat på det fynske gartneri. De er begge stadig ledige og jobsøgende.

LÆS OGSÅ: Gartneriejer fra omstridt DR-program bryder overenskomsten

Lena arbejdede ligesom Henriette med rengøring på Hotel Hillerød, og efter eksperimentet kom hun i virksomhedspraktik i hotellets reception. Hendes dagpenge er nu udløbet, og hun er derfor kommet på arbejdsmarkedsydelse i stedet. Hun arbejder nu som medhjælper i en tøjbutik frem til jul og har også været fire uger i virksomhedspraktik på Bernstorff Slot.

Louise skulle også gøre rent på Hotel Hillerød, men arbejdede ikke hurtigt nok til at få tilbudt et job. Hun har efterfølgende fået en 30-timers stilling som pædagog, hvilket hun er uddannet som.

LÆS OGSÅ: Rengøringsvandvid: Rumænere bliver slidt op på få år

Daniel, der i programmet ikke mødte op til sin første arbejdsdag på restaurant Ranee's i København, er nu  kommet i erhvervspraktik som serviceassistent i Føtex.

Ole arbejdede ligesom Jes på pallefabrikken i Faaborg, men blev ikke tilbudt job efter eksperimentet. Han er stadig jobsøgende og på dagpenge.

LÆS OGSÅ: Fynsk arbejdsgiver: Danskerne gider ikke op på knallerten

Erik og Henrik arbejdede i programmet på betonelementfabrikken Contiga i Sønderjylland. Begge blev efterfølgende tilbud job, og Erik arbejder der stadig i dag, men Henrik er ikke længere ansat.

LÆS OGSÅ: Han ansatte ledige Erik: "Tyskerne er bedre til jobbet"

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.