Sådan bruger du påskens restmad

Undgå madspild og lav nye, sjove retter af den overskydende påskemad. Se her, hvordan du kan bruge påskens restmad.
Pølse og skinke fra påskefrokosten kan kan passende bruges som strimler i kolde salater eller ristes til en omgang biksemad.
Pølse og skinke fra påskefrokosten kan kan passende bruges som strimler i kolde salater eller ristes til en omgang biksemad. SCANPIX arkiv

Vil du ikke risikere at ende op med en bunkefuld overskydende påskeretter, men samtidig sikre dig, at der er mad nok, skal du tænke kreativt i køkkenet. Du kan nemt og med bare en smule snilde trylle lækre retter frem til post-påskedagene.

Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiverpanelmedlem hos forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, giver her idéer til, hvordan du kan undgå madspild og lave nye sjove retter af påskens restmad.

Mangler du idéer til madlavning? Følg 11 inspirerende madprofiler på Instagram – se hvem på madogbolig.dk.

Det overskydende brød fra påskebordet

Har påsken budt på en traditionel påskefrokost, er du måske brændt inde med brød, hvor udløbsdatoen nærmer sig. Nethe Plenge råder til, at du oliedrypper, krydrer og rister brødet, og bruger det i og på salater. Alternativt kan du opbløde brødet og bruge det i en ny brøddej eller fryse det ned i mindre portioner.

Er du vild med bagerens jordbærkage, så lav den selv! Få opskriften på madogbolig.dk.

Genbrug dit kødpålæg

Pølser, skinke og andet kødpålæg fra påskebordet kan passende bruges som strimler i kolde salater dagene efter påske, eller ristes til en omgang biksemad. Nethe Plenge foreslår også, at du hakker kødpålægget og blander det sammen med en lille smule mayonnaise, som slagterne gør i deres skinkesalat.

Lad silden få nyt liv

Dræner du de marinerede sild fra påskebordet, kan de skæres ud i små tern og fortsætte i en sildesalat med for eksempel karry, æbletern, løg og mayonnaise. Har du overskydende fiskefileter, kan de genopvarmes i ovn eller mikroovn og blive indholdet i en rugbrødssandwich med for eksempel grøn salat, tynde skiver asier og æblestykker.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.