Sådan bruger du opvaskemaskinen korrekt

Hvert hjem har deres måde at bruge opvaskemaskinen på. Men hvordan er det egentlig mest hensigtsmæssig for maskinen og de beskidte ting i den? – bliv klogere her.
Det er faktisk en god idé at skylle dine tallerkener, før du sætter dem ind.
Det er faktisk en god idé at skylle dine tallerkener, før du sætter dem ind. Foto: Scanpix

Du sparer en del sur tid i køkkenet, hvis du har en opvaskemaskine. Ja, der findes faktisk dem, der mener, at deres liv er blevet markant forbedret, efter maskinen er kommet ind i deres liv.

Og sådan en elektronisk opvasker gør da også livet lettere på mange fronter – hvis altså den fungerer optimalt og vasker tingene ordentlig op.

Det er nemlig ikke altid, at husets vigtigste redskab opfører sig, som den skal. Den kan finde på ikke at vaske tingene helt rent eller efterlader madrester mærkelige steder.

Madrester skal fjernes, men …

Har du problemer med din maskine? Vasker den ikke altid som den skal?

Kk.no har talt med forbrugerkonsulent og ekspert i køkkenmaskiner Malin Skaar. Hun fortæller, at dine problemer sandsynligvis opstår, fordi du bruger maskinen forkert eller ikke udnytter dens potentiale optimalt.

Derfor får du her hendes råd til, hvordan du bedst bruger din opvaskemaskine:

1.
Skyl madrester af. Du behøver dog ikke at gøre dine ting helt rene, før du sætter dem ind.

2.
Du skal altid vurdere, hvilket opvaskeprogram du vil køre. Hvis ikke det er særlig beskidt, er det fint med et hurtigt-program. Men har det stået lidt tid og er det meget beskidt, vælg da et længere program med højere temperaturer.

3.
Når maskinen er færdig, skal du helst åbne den med det samme. Så lukker du den fugtige luft ud og din opvask bliver hurtigere tør.

4.
Vasker du på 70 grader, slår du helt sikkert alle bakterier ihjel. Men et program på 65 grader vil også fjerne bakterierne, men det gør den kun, fordi den er kombineret med sæbe, der sammen med temperaturen dræber bakterier.

5.
Husk, din maskine skal renses ind imellem, hvis den skal kunne præstere 100 procent.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.