Sådan bliver du træner for Sønderjyske

Sønderjyske er på udkig efter en ny træner, og man leder efter en person med samme værdier som klubben.
Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, fortæller, at en ny cheftræner til klubben skal være ydmyg og arbejdsom.
Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, fortæller, at en ny cheftræner til klubben skal være ydmyg og arbejdsom. Foto: YDE THOMAS/FOTO: THOMAS YDE

Torsdag blev det officielt, at Lars Søndergaard forud for næste sæson skifter jobbet som cheftræner i Sønderjyske ud med trænerjobbet i AaB.

Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, leder nu efter en ny cheftræner til klubben.

- Vi er i gang med at finde en ny træner til næste sæson. Vi leder efter en person, som passer ind i klubbens dna, og som har de samme dyder, som vi har i Sønderjyske med hensyn til ydmyghed og arbejdsomhed.

- Vi vil gerne udvikle os som klub og skal hele tiden bevæge os fremad, men vi er samtidig en klub, hvor vi ikke bruger flere penge, end vi har, og det er også noget, en ny træner skal være indforstået med.

- Så der er mange parametre, der skal passe sammen, siger Haysen.

Haysen er ked af at miste Lars Søndergaard som træner, men har forståelse for, at Søndergaard har takket ja til nordjydernes tilbud.

- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med Lars Søndergaard gennem hele forløbet, og det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde beholdt ham som træner.

- Men samtidig har vi i Sønderjyske også forståelse for, at han gerne vil tilbage til sin barndomsklub og tilbage til Nordjylland, hvor han bor og har sin familie, siger sportschefen.

Lars Søndergaard har snart stået i spisen for Sønderjyske i fire sæsoner.

Sønderjyske ligger lige nu nummer otte i Alka Superligaen med 29 point - 11 point over nedrykningsstregen.

AaB er forsvarende mester og pokalmester, men lige nu ligger Søndergaards kommende klub blot nummer seks - tre point foran Sønderjyske.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.