Sådan afslører dit CV din alder

Et CV kan ikke bare fortælle en arbejdsgiver, hvad du kan - det kan også fortælle, hvor gammel du er uden at du har oplyst det. Se fem punkter, der afslører dig.
Ligesom at du ikke længere skriver jobansøgninger på skrivemaskine, bør du også droppe indryk.
Ligesom at du ikke længere skriver jobansøgninger på skrivemaskine, bør du også droppe indryk. Foto: Colourbox

Hvis du føler, at du bliver aldersdiskrimineret, når du sender dit CV rundt til potentielle arbejdsgiver, kan det være at du måske bliver sorteret fra af andre grunde, skriver epn.dk

Når en arbejdsgiver kan være lunken ved tanken om at ansætte folk over 50, kan det nærmere være fordi, de frygter for dine evner inden for den moderne teknologi - eller mangel på samme.

Her er fem gode råd til CVet for dig, der ikke er født med en smartphone i hånden:

1. Drop den mail du fik af din kabeludbyder, der typisk hedder noget med webspeed.dk eller mail.tele.dk. Ingen under 50 år har den slags mail-adresser.

2. En anden afslørende detalje er, hvis du stadig har skrevet din postadresse i højre hjørne. Den har din arbejdsgiver ikke skulle bruge til noget, siden du holdt op med at sende ansøgninger med posten.

3. Din arbejdsgiver er kun interesseret i nummeret til din mobil - ikke din fastnettelefon som du alligevel aldrig tager. Måske du bare skulle skaffe dig af med den?

4. Indrykning efter linjeskift. Det døde cirka samtidigt med skrivemaskinen.

5. Lav en grovsortering i dit CV af alle de computerkurser, du har deltaget i. I særdeleshed dem, der er fra før 2010.

kilde: epn.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.