Sådan ændrer mandens penis sig, når den bliver ældre

En mands penis er måske både sund og rask, men som alt andet på kroppen vil også den blive ramt af alderdommens lunefulde små skavanker.
Det er ikke altid 'den' vil, når han gerne vil. Især ikke når man er oppe i årene.
Det er ikke altid 'den' vil, når han gerne vil. Især ikke når man er oppe i årene. Foto: SCANPIX arkiv

Jo ældre mænd og kvinder bliver, jo mere vil det kunne ses på deres kroppe. Der kommer rynker, mormor-arme, pigmentpletter, hårtab og mange andre småting. Sådan er naturens gang.

Det samme er altså tilfældet med mandens ædlere dele. De vil også blive ramt, forklarer doktor Brian Steixner til Men’s Health.

Pungen vil hænge

Stiller du en flok ældre mænd overfor en gruppen unge fyre, kan du tydeligt se, at der er forskel på, hvor pungen sidder.

De ældre mænds punge vil hænge en del mere. Det skyldes, at de med alderen mister muskelmasse og derfor bevæger pungen sig ned … på mange måder som kvinders brystparti.

Den vil blive mindre

Med alderen vil penis blive mindre. Det er der ingen vej udenom, for som lægen Brian Steixner forklarer, vil normale celler med tiden blive erstattet af kollagen, der er ikke-elastiske fibre.

Det sætter en stopper for den store størrelse, men det samme gør overvægt. Derfor råder doktoren til, at manden passer på ikke at få en for stor mave, men i stedet holder vægten nede og træner.

Den trækker til siden

Når en mand kommer ind i sit livs efterår, vil penis ind imellem trække til den ene side. Års slid vil simpelthen gøre, at den ikke længe kan stå ret op og ned.

Se også:

Lægen Brian Steixner fortæller, at det kan skyldes små skader og belastninger på penis, der med årene har opbygget arvæv – arvæv, der hiver penis til den ene side og/eller gør, at den står op som en bue.

Den vil ikke være med mere

Mange mænd oplever med alderen, at deres penis ikke længere kan fungere som tidligere. Den vil ikke få rejsning og det kan naturligvis skabe en del frustration for både mænd og kvinder.

Brian Steixner råder til, at mændene derfor spiser sundt og motionere. Det kan i visse tilfælde afhjælpe problemet og desuden kan et lægebesøg også være en god idé.

Alt i alt sker der en hel del med en mands penis, når han bliver ældre. Et andet punkt er, at han kan have svært ved at opnå orgasme … Så hans penis kan holde længere, men bliver kortere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.