Så usundt er det at springe et måltid over

Du springer ofte et måltid over, fordi du ikke er sulten eller prøver at tabe et par kilo – men uanset din grund er det ikke sundt for din krop og din effektivitet.
Du kan blive gnaven og uoplagt - og hvad værre er: Det kan skade dit helbred at springe måltider over igen og igen.
Du kan blive gnaven og uoplagt - og hvad værre er: Det kan skade dit helbred at springe måltider over igen og igen. Foto: SCANPIX arkiv

Enten er det med fuld overlæg eller ren forglemmelse, at du ikke har fået frokost eller morgenmad i dag og i går og forleden.

Det kan nemt blive en dårlig vane at springe måltider over - og det hjælper hverken på din vægt eller dit humør, mener eksperter ifølge Prevention.com.

1. Du spiser mere junk food

Forskning fra Cornell Universitet har vist, at dem der skipper et måltid, har 31 procent højere sandsynlighed for at række ud efter det usunde mad, når de handler, fremfor dem der passer deres måltider.

2. Du springer træning over

Når du ikke får nærring fra mad, vil du hverken have fysisk eller psykisk overskud og det gør, at du er tilbøjelig til at springe din træning over. Og ender du alligevel med at få dig selv slæbt til træning, går du sikkert i stå halvvejs, fordi du mangler energi.

3. Du bliver nemmere syg

Træner du uden at passe dine måltider, eller lever du et liv med fart på, uden at få nok mad, vil det gå ud over dit helbred på den lange bane, forklarer doktor Georgie Fear, der står bag bogen: ”Lean Habits For Lifelong Weight Loss.

Når du ikke fylder dine depoter op med mad og energi, vil du være meget mere modtagelig for infektioner eller nemt få bøvl med hovedpine og generel træthed.

4. Du udvikler nemmere type 2-diabtes

Du risikerer ikke kun at blive syg et par dage, når du springer maden over. Risikoen for mere alvorlig sygdomme stiger også, og her er du især i farzone for at udvikle type 2-diabetes, forklarer Leah Cahill, P.hd. fra Harvard School of Public Health.

Springer du ofte din morgenmad over, stiger din risiko med 20 procent, forklarer lægen.

5. Du tager farlig vægt på

Det kan godt være, du umiddelbart taber dig lidt ved at springe måltider over. Men forskning fra Ohio State University peger på, at det er mere nuanceret end som så.

Du taber dig måske på den korte bane, men når du tager på igen, vil det hovedsagelig sætte sig som farlig mavefedt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.