Så usundt er det at spise en kebab
Den indeholder masser af salat - en döner-kebab, så det må da være et af de sunde alternativer til tømmermænds-mad, tænker du. Men du kan godt tro om igen.


Har du festet, drukket og dertil spist en masse snask på vej hjem fra byen i weekenden, så har du indtaget en god portion ekstra kalorier, og en lækker döner-kebab er også en synder, selvom der er salat i den. Det skriver  bbc.ok.uk

Professor i ernæring fra Nottingham Universitet, Simon Langley-Evans, forklarer, at selvom en döner-kebab virker som et sundere take away valg, så er det ikke helt sådan virkeligheden hænger sammen:

-Som et måltid bidrager det med kød, fuldkorns pitabrød og grønsager i form af salat. Men en döner-kebab kommer som regel med en masse dressing, som også tilfører en stor del fedt og salt.

Den fedeste take away
Tidligere har andre mad-forskere fra Hamshire Country Council kigget nærmere på selve kebaben og dens indhold af gode og dårlige ingredienser. De kom frem til, at en döner kebab faktisk er en af de fedeste take away mad-typer overhovedet.

Drukket alkohol i weekenden? Se hvor mange kalorier du så har indtaget på udeoghjemme.dk

Undersøgelserne viste, at en döner-kebab ofte indeholder dobbelt så meget fedt, som en kvinde skal have om dagen, og over halvdelen af de testede döner-kebab i England, indeholdt utrolig meget tranfedtsyrer, hvilket påvirker kolesterolet. 

Når det så er sagt, så kommer det, ifølge professor Simon Langley-Evans, også an på portionsstørrelsen:

-De har tendens til at være meget store, og en döner-kebab spises som regel ovenpå en hel normal dags indtag af mad og ofte efter indtag af alkohol. Det er som regel mad, vi ikke har brug for.

Spist meget junk i weekenden? Se hvor meget du skal røre dig for at forbrænde bare en Mars Bar på q.dk

Men netop størrelsen på en döner-kebab kan være dét, der tiltrækker folk, forklarer professor Simon Langley-Evans. Folk vil have noget for deres penge:

-Folk går efter at få noget for pengene. Hvis de fik en lille portion, ville de blive skuffede og ville ikke komme tilbage til kebab-shoppen igen. Derfor er take away industrien lavet til at levere store portioner.

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.