Så tit skal du skifte din madras ud

Venter du med at købe en ny seng, til den gamle lugter eller har fjedre stikkende op, så er du på afveje og er muligvis selv skyld i din dårlige nattesøvn.
Hvor tit tror du, at du skal skifte din madras ud?
Hvor tit tror du, at du skal skifte din madras ud? Scanpix

Du bruger rigtig meget tid i din seng og derfor skal du, selvom du hellere vil på ferie, altså prioritere en seng, du sover godt i.

Det indebærer, at du skifter din madras ud ind imellem – det giver en bedre søvn og et bedre helbred, fortæller kiropraktor Tim Hutchful til Female First.

- Vi ved, at en uegnet madras bærer en stor del af skylden for, at folk har rygsmerter og nakkesmerter. Jeg er overrasket over, at mange folk har en så lad tilgang til det at skifte og vælge en god madras, siger kiropraktoren.

LÆS OGSÅ: Tag en gåtur og undgå sukkerfælderne

Den skal skiftes, før den lugter

Okay, en dårlig madras er skidt for helbredet. Men hvornår ved man så, at det er på tide at skifte den?

En god håndregel er, at en madras skal skiftes hvert syvende år – den skal altså ud, før den lugter eller får en mærkelig form.

LÆS OHSÅ: Minister Morten Østergaard: Helle Thorning ved alt

En ny undersøgelse lavet i England viser, at mere en halvdelen af alle venter med at skifte deres madras ud, indtil den er uformelig og mange oplever dermed smerter netop på grund af en dårlig seng, erklærer British Chiropractic Association.

LÆS OGSÅ: Dødt sexliv? Få mere lyst til sex

Mon ikke en del danskere kan kende det billede – at det blive en ny bil fremfor en ny seng. Men det er altså dumt, for som eksperten så fint siger, så går det kun ud over dig selv.

Og når du så går på jagt efter en ny seng, så giv dig god tid og få hjælp i butikken til at finde den rigtige, råder British Chiropractic Association.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.