Så tit skal dine håndklæder vaskes: Gør du det?

Vasketøjet skal ikke først vaskes, når det lugter. Her er de gyldne regler for, hvornår det er på tide at smide få det i vaskemaskinen.
Har du styr på, hvor ofte det er hensigtsmæssigt at give tøjet en tur i maskinen?
Har du styr på, hvor ofte det er hensigtsmæssigt at give tøjet en tur i maskinen? Foto: SCANPIX arkiv

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Har du nogle sinde undret dig over, hvor lang tid man kan vente, inden man skal vaske sine lagner, håndklæder eller jeans? Hvis det er tilfældet så bliv klogere med denne lille guide.

5 råd: Sådan passer du bedst på dit tøj. Læs de 5 tips på Femina.dk

Så tit bør du vaske dine håndklæder

Badehåndklæder skal vaskes efter ca. fire ganges brug. Hvis du vil undgå, at de forbliver våde og klamme efter brug så sørg for at folde dem helt ud, når du hænger dem op, og helst i et rum med udluftning. Er det håndklæder, du bruger efter træning, så skal de vaskes oftere. Er din bademåtte af stof, og er i mange der træder ud på den hver dag, så skal den vaskes en gang om ugen, skriver GoodHousekeeping.com.

Undgå møl i tøj og madvarer: Læs mere på isabellas.dk

Så tit bør du vaske dit tøj

Det er ikke alt, der bliver beskidt, efter du har brugt det én gang. Jakker, kjoler og jeans kan blive brugt flere gange, før de behøver at blive vasket eller sendt til rensning. Når dine cowboybukser begynder at miste deres elasticitet, så er det ved at være tid til en vask. Sover du i pyjamas, natkjole eller en t-shirt, så skal det smides til vask efter et par gange.  Går du i bad inden sengetid, kan du sove længere i dit nattøj, inden det skal smides i vaskemaskinen.

Fem tips til rent sengetøj: Læs mere på isabellas.dk

Så tit bør du vaske dit sengetøj

Sengetøj skal minimum vaskes hver 14 dag. Sveder du meget om natten, skal det vaskes en gang om ugen. Puder og dynes kan du derimod nøjes med at vaske to-tre gange om året. Har du været syg, skal vasketøjet vaskes umiddelbart efter, du er rask igen.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.