Så tabte Frederik Andersen

Frederik Andersen og Anaheim tabte tidligt onsdag morgen 3-4 i Calgary efter overtid. Holdets første nederlag.
Anaheims Frederik Andersen måtte for første gang indkassere et nederlag i slutspillet.
Anaheims Frederik Andersen måtte for første gang indkassere et nederlag i slutspillet. Foto: Jae C. Hong/AP

Anaheim og Frederik Andersens flotte stime af sejre i NHL-slutspillet er brudt.

Den danske ishockeymålmand måtte således indkassere fire scoringer, da hans hold Anaheim Ducks tidligt onsdag morgen tabte 3-4 i Calgary efter overtid.

Trods nederlaget fører Anaheim stadig med 2-1 i kampe i Western Conference-semifinalen.

Anaheim vandt slutspillets første runde med fire sejre på stribe mod Winnipeg, og holdet fortsatte i samme stil mod Calgary, som i de første to kampe i Californien var blevet besejret med 6-1 og 3-0.

Gæsterne fra Anaheim førte da også 3-2 efter anden periode, og Frederik Andersen og hans sejrsvante holdkammerater var også kun 20 sekunder fra en ny sejr, da Calgarys Johnny Gaudreau udlignede.

Anaheim havde en spiller i straffeboksen i slutminuttet, og det udnyttede Calgary til at passere en formentlig ærgerlig dansker i målet.

Godt og vel fire minutter inde i overtiden var den gal igen for Frederik Andersen, som blev passeret af svenskeren Mikael Backlund.

Det skete på et tidspunkt, hvor hjemmeholdet havde taget målmand Karri Ramo ud og erstattet ham med en ekstra angriber, fordi Anaheim stod til at få en spiller udvist ved førstkommende spilstop.

Det var svenskerens første mål i slutspillet - et godt skud fra distancen, mens den danske målmands udsyn var generet af to spillere. Tilsyneladende rammer pucken også en spiller på vejen ind mod danskeren.

Anaheim bliver i Canada, hvor næste kamp i serien bliver spillet i Calgary på fredag.

Med en sejr her, vil Anaheim kunne afgøre serien hjemme på egen is i femte kamp.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.