Varm gløgg er ganske enkelt et must nu, hvor vi nærmer os julen, og du kan roligt indtage den liflige drik, for der er en masse sundhedsfordele forbundet med den.
Den gavnlige effekt af gløgg har været vidt beskrevet over de seneste år, og de fleste forskere er enige i, at når drikken indtages i moderate mængder, så er den gavnlig for hjertet, forhindrer blodpropper og slagtilfælde.
Hvid gløgg uden alkohol. Læs mere på isabellas.dk
Ifølge femalefirst.co.uk har gløgg endda en positiv indvirkning på kræfttyper som tyktarms- og prostatakræft, og et glas rødvin indeholder en stor mængde af naturlige polyphenoler og antioxidanter.
Gløgg indeholder sunde stoffer
Stofferne hjælper ikke kun cellerne med at bekæmpe en for tidlig ældning af huden, men også med en øget vækst af det gode kolesterol.
Læs hvad du skal undgå at indtage, hvis du ikke skal tage på i weekenden på IN.dk
Det indeholder også procyanidin, der hjælper med at mindske blodtrykket og som beskytter mod størkning af blodårerne.
Studier har vist, at rødvin muligvis forhøjer hjerneaktiviteten især for ældre kvinder, selv om der stadig er diskussion omkring, om effekten udelukkende stammer fra vinen.
Gløgg indeholder antioxidanter
Det kan nemlig også skyldes andre typer af alkohol, men det er altså kun et glas eller to, du bør indtage og ikke en hel flaske.
Hvis du har behov for en lille juledrik, så er gløgg altså et godt valg, og krydderier som kanel, nellike og stjerneanis forhøjer samtidig niveauet af antioxidanter.
Af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media