Så stor er prisforskellen på boliger i samme område

Man behøver ikke at blive skræmt at høje kvadratmeterpriser. Selv i dyre byer er der masser af billige huse og lejligheder.
Et blik på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i og omkring landets større byer kan være nedslående læsning, hvis man står og skal købe bolig. Men fortvivl ikke.
Et blik på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i og omkring landets større byer kan være nedslående læsning, hvis man står og skal købe bolig. Men fortvivl ikke. Foto: Colourbox/free

Eftertragtede postnumre i f.eks. Københavnsområdet er længe blevet betragtet som lukket land for førstegangskøbere.

Men måske er det ikke så slemt alligevel. For selv i dyre byer er der gode muligheder for billige kvadratmeterpriser.

Det viser en gennemgang fra Boliga.dk. Boligportalen har undersøgt prisniveauet på den billigste tredjedel, den mellemste tredjedel og den dyreste tredjedel af boligerne i alle landets postdistrikter.

Og den gennemgang viser, at man kan spare helt op til 80 procent på kvadratmeterprisen, hvis man bevæger sig fra de dyre til de billige områder.

I én af Danmarks absolut dyreste byer, Hellerup, slipper boligkøbere med at betale 27.9000 kroner i snit per kvadratmeter bolig i den billigste tredjedel, mens gennemsnitsprisen i den dyreste tredjedel ligger på 52.600 kroner.

På villamarkedet i Faaborg, hvor den procentuelle forskel på landsplan er størst, er de dyreste villaer blevet afsat til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 16.500 kroner, mens de billigste huse kun har kostet 3350 kroner i snit.

Det svarer til, at boligkøberne af de billigste huse har betalt 80 procent mindre per kvadratmeter.

- Der er relativt billige boliger at få - også i dyre området. Men igen handler det om beliggenhed i nærområdet. Ligger boligen tæt på motorvejen eller ligger den lige ned til en sø? Endelig kan det handle om, hvilken stand huset er i, og om der eksempelvis er tale om et dødsbo, siger Boligas direktør, Ricco Zuschlag.

I Brande i Midtjylland og i Nykøbing Mors er der også gode muligheder for såvel liebhaveren som tilbudsjægeren, hvor sidstnævnte har betalt henholdsvis 76 og 75 procent mindre end kvadratmeterpriserne for de dyreste huse.

Boligkøbere på jagt efter billige kvadratmeterpriser har ifølge Boliga haft det sværest i Tranbjerg syd for Aarhus og i de københavnske forstæder Taastrup og Virum, hvor prisniveauet på de billigste boliger kun ligger mellem 25-32 procent under de dyrest indkøbte boliger.

På lejlighedsmarkedet behøver man heller ikke at blive skræmt af høje kvadratmeterpriser.

For eksempel er den dyreste tredjedel af lejlighederne på Vesterbro blevet solgt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 39.200 kroner, mens de billigste er blevet afsat til et snit på 26.200 kroner. På Frederiksberg C er kvadratmeterprisen på de to grupper af lejligheder henholdsvis 42.300 kroner og 27.800 kroner.

Det svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter i den høje ende i snit koster 3.384.000 kroner og en lejlighed i den lave ende koster 2.224.000 kroner.

Se listen over de dyreste, mellemste og billigste kvadratmeterpriser i din by:

Villaer/rækkehuse: http://www.boliga.dk/statistik/20150416.aspx?list=1

Ejerlejligheder: http://www.boliga.dk/statistik/20150416.aspx?list=2

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.