Så stor er prins Henrik blevet

Prins Joachims næstyngste barn, prins Henrik, fylder seks år på dagen for Danmarks befrielse fra Tyskland.
Prins Henrik fylder seks år, og det betyder, at han er skoleklar efter sommerferien.
Prins Henrik fylder seks år, og det betyder, at han er skoleklar efter sommerferien. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

4. maj er en glædens dag hos de danske kongelige.

På 70-års-dagen for danskernes befrielse fra Tyskland under Anden Verdenskrig fejrer kongehuset nemlig også prins Henriks seks års fødselsdag.

Prinsen med øgenavnet "den lille prins Henrik" er søn af prins Joachim og prinsesse Marie og altså en af dronning Margrethes og prins Henriks otte børnebørn.

Som seksårig har prins Henrik allerede skiftet Sønderjylland ud med storby og skifter snart også barnepige ud med børnehaveklasse. Han starter nemlig i skole efter sommerferien - men det bliver hverken på Krebs Skole, hvor prinsens far og ældre brødre har gået, eller på den lokale folkeskole, hvor kronprinsparret har skrevet deres ældste børn ind.

Det skriver Billed Bladet.

Henrik må derfor undvære både brødre, fætre og kusiner, når han starter i Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup, nord for København. Til gengæld skal han ikke bære sin skoletaske langt, for siden sommeren har hele den royale familie ifølge kongehusets hjemmeside været samlet på Amalienborg midt i København.

Dronning Margrethe vil dog ikke være hjemme, når den lille prins skal puttes på sin første dag som seksårig. Hun skal sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt markere befrielsesdagen ved en mindehøjtidelighed i Mindelunden i Hellerup.

Joachim når at tilbringe dagen sammen med fødselaren, før det tirsdag er hans tur til at holde en mindetale på Skamlingsbanken ved Sjølund.

Prins Joachim og prinsesse Marie har også tre andre børn i familien, nemlig prinserne Nikolai og Felix, som Joachim har med grevinde Alexandra, og den yngste prinsesse Athena på tre år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.