Så ondt gør Henriks fravær på Margrethe

Det slår skår i glæden for dronningen, at hun skal fejre sin fødselsdag uden prinsgemalen, siger kongehusekspert.
Hoffet bekræfter over for Ritzau, at prins Henrik er for syg til at deltage i dronning Margrethes 75-års fødselsdag. Dronningen fortalte mandag, at grunden, til at prins Henrik ikke var med til pressemøde på Fredensborg Slot, var, at han er ramt af influenza, og han havde det med dronningens ord "ikke særlig rart".
Hoffet bekræfter over for Ritzau, at prins Henrik er for syg til at deltage i dronning Margrethes 75-års fødselsdag. Dronningen fortalte mandag, at grunden, til at prins Henrik ikke var med til pressemøde på Fredensborg Slot, var, at han er ramt af influenza, og han havde det med dronningens ord "ikke særlig rart". Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Når der holdes gallataffel på Christiansborg onsdag aften og på selve regentens fødselsdag torsdag den 16. april, må dronningen lade sig hylde uden sin livsledsager.

Prinsgemalen har meldt afbud til begge dages arrangementer grundet influenza, meddeler kongehuset.

Det er bestemt ikke uden betydning for dronningen, mener ekspert i kongehuset og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

- Hun kommer til at mangle den støtte, hun har haft altid i prinsgemalen, der jo altid har været ved hendes side. Det er jo både, når der vinkes fra balkonen, på karettur og til middagene. Det kommer hun bestemt til at mærke, siger han.

Ifølge ham skal dronningen nok klare begge dages arrangementer, da hun er professionel i den sammenhæng, men han tilføjer.

- Vi andre kommer jo også til at mærke det, for vi er jo også vant med, at prinsgemalen altid er med hende. Det kommer til at virke helt mærkeligt. Det minder os også om, hvilket stort stykke arbejde han har gjort gennem årene, når vi tager for givet, at han selvfølgelig vil være der ved hendes side.

Om dronningen vil have en af prinserne ved sin side i stedet, tør han ikke udtale sig om.

- Det er en usædvanlig situation for kongehuset, så hvad man eventuelt gør, tør jeg ikke sige noget om.

Kongehuset har officielt meddelt, at man vil afholde samtlige arrangementer på skemaet både den 15. og 16. april som planlagt i forbindelse med dronningens 75-års fødselsdag.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.