Så nemt stopper du jalousi

Har du nemt ved at blive jaloux på din partner, så hjælp dig selv til et bedre forhold og bekæmp det, før det opstår – det er ikke så svært endda.
Du behøver ikke give efter for din jalousi, du kan godt bekæmpe den
Du behøver ikke give efter for din jalousi, du kan godt bekæmpe den Scanpix

Vi har alle prøvet det. At være jaloux og det er forfærdeligt. Det er hårdt for forholdet og hårdt for begge parter i det. Men hvad kan der gøres ved det?

Du kan erkende dine følelser og handle rigtigt på dem, fortæller Huffington Post. Og det gør du ved ikke at give dem opholdstilladelse i dit sind – nedenunder får du et par tips til, hvordan du bedst gør det.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den bedste datingprofil på nettet

Sig det højt

Den nemmeste måde at overkomme dine følelser på, er ved at tale om dem. Det skal ikke være en samtale fuld af vrede og bebrejdelser overfor din partner, men en rolig snak om tingenes tilstand, siger professor i psykiatri Keith Humphreys, Ph.d.

- Brug den til at snakke om, hvad der foregår og hvilken opførsel, der skaber de følelser i dig.

Hvad starter følelsen?

Spørg dig selv, hvad der starter din følelse af jalousi. Har der før været oplevelser, som kan starte det? Synes du, I kommunikerer dårligt? Få du ikke nok opmærksomhed?

Når du spørg dig selv om disse ting, så hjælper det dig med at sætte perspektiv på situationen, forklarer Keith Humphreys.

LÆS OGSÅ: Få bugt med hård hud under fødderne

Se det som en ny start

- Jalousi kan ind imellem være en chance for at gøre noget produktivt, siger Keith Humphreys.

Han forklarer, at når du er jaloux, så se det som et hint til at arbejde med dig selv eller dit forhold. Det kan være i form af noget så simpelt som at få renset luften mellem venner eller din partner. Eller det kan være, at du bør tage den alvorlige samtale, du længe har undgået?

Du kan kun kontrollere dig selv

Du er samtidig nødt til at acceptere, at du ikke kan tvinge folk til at gøre alt det, du gerne vil have dem til…heller ikke selvom I elsker hinanden.

Når først du forstår det, så kan du også nemmere droppe al din kontrol og lyst til at styre, og ja det gør dig mere udsat, men det gør det også nemmere at acceptere, at du intet kan stille op alligevel, så derfor nyttet jalousi ingenting.

Vrede gør intet godt

Hver gang din jalousi banker på, så mind dig selv om, at vrede ikke er en fordel for dig. Det eneste det gør er, at det forgifter både dig og de forhold, du har. De gør dig uproduktiv og håbløs, fortæller Keith Humphreys.

LÆS OGSÅ: Dét vidste du ikke om nutella

Du ser ikke alt

Når du føler jalousi eller misundelse overfor andre, så husk på, at også de slås med ting i deres liv. 

- Når vi misunder folk, så fylder vi gerne en masse huller ud med en tro på, at deres liv er meget bedre, end det egentlig er.

Vi bilder altså os selv en masse ind om den anden person, og det er aldrig hele billedet, vi ser. Vi tror, de har succes, er glade, har et godt ægteskab, tjener flere penge eller mange andre ting, men vi ser ikke alt det andet, som de slås med.

Derfor skal du lade være med at gå og tro noget som helst om andres liv, siger Keith Humphreys, for så slår du dig selv i hovedet med en fantasi og det er ikke det værd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.