Så nemt gør du din knivblok ren

Har du huske at gøre rent i de huller, du stikker dine rene knive ned i? Nej vel! Det virker heller ikke spor nemt, men det er det faktisk.
Husker du at gøre din knivblok ren? Det er faktisk ikke så svært.
Husker du at gøre din knivblok ren? Det er faktisk ikke så svært. Scanpix

Den klassiske knivblok lavet af træ med plads til en håndfuld knive, der stikkes i blokkens huller, lever stadig i bedste velgående i mange køkkener…det samme gør bakterierne i hullerne.

For hvor tit har du egentlig gjort rent nede i hullerne?

Det har du sikkert aldrig gjort, og det undrer ikke rengøringsekspert for Good Housekeeping, Heloise.

Du husker altid gulvet, køkkenbordet, skufferne og andre åbenlyse steder, når der skal gøres rent. Men de små steder, der gemmer sig, de er nemme at glemme.

LÆS OGSÅ: Så nemt giver du dine gamle møbler nyt liv

Rene knive i beskidt rum

Har du en knivblok, hvis huller aldrig er gjort rent, så bør du nok skylle og vaske dine knive, før du bruger dem. For putter du en ren kniv ned i et beskidt opbevaringsrum, ja så kan den jo stå der og blive beskidt, før du bruger den igen.

LÆS OGSÅ: Badehotellet: Anne Louise Hassing tæt på

Ser du pointen? Du er simpelthen nødt til at gøre din knivblok ren ind imellem. Og det gør du, ifølge rengøringseksperten, ved at sætte en støvsuger for hullerne og suge alt det op, den kan.

LÆS OGSÅ: Er du genert? Her er dine fordele

Du kan også tage en hårtørrer og med fuld styrke puste ned i hullerne, der så vil puste noget af skidtet eller støvet ud. Derefter tager du et par håndfulde piberensere og stikker dem i hullerne, imens du roder rundet dernede. De bør opsamle en stor del af det sidste skidt, der er dernede.

Og du har derefter en ren og mere sundhedssikker knivblok.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.