Den klassiske knivblok lavet af træ med plads til en håndfuld knive, der stikkes i blokkens huller, lever stadig i bedste velgående i mange køkkener…det samme gør bakterierne i hullerne.
For hvor tit har du egentlig gjort rent nede i hullerne?
Det har du sikkert aldrig gjort, og det undrer ikke rengøringsekspert for Good Housekeeping, Heloise.
Du husker altid gulvet, køkkenbordet, skufferne og andre åbenlyse steder, når der skal gøres rent. Men de små steder, der gemmer sig, de er nemme at glemme.
LÆS OGSÅ: Så nemt giver du dine gamle møbler nyt liv
Rene knive i beskidt rum
Har du en knivblok, hvis huller aldrig er gjort rent, så bør du nok skylle og vaske dine knive, før du bruger dem. For putter du en ren kniv ned i et beskidt opbevaringsrum, ja så kan den jo stå der og blive beskidt, før du bruger den igen.
LÆS OGSÅ: Badehotellet: Anne Louise Hassing tæt på
Ser du pointen? Du er simpelthen nødt til at gøre din knivblok ren ind imellem. Og det gør du, ifølge rengøringseksperten, ved at sætte en støvsuger for hullerne og suge alt det op, den kan.
LÆS OGSÅ: Er du genert? Her er dine fordele
Du kan også tage en hårtørrer og med fuld styrke puste ned i hullerne, der så vil puste noget af skidtet eller støvet ud. Derefter tager du et par håndfulde piberensere og stikker dem i hullerne, imens du roder rundet dernede. De bør opsamle en stor del af det sidste skidt, der er dernede.
Og du har derefter en ren og mere sundhedssikker knivblok.