Så meget skal du træne for et stykke pizza

Vi tager andre valg, når vi ved, hvor meget vi skal røre os for at spise et stykke pizza eller to.
Den er hurtig spist men ikke hurtig fordøjet
Den er hurtig spist men ikke hurtig fordøjet Foto: Colourbox

En kvinde på 75 kilo skal sjippe i 45 minutter for at forbrænde to stykker pizza med peperoni og lave sprællemænd i 20 minutter for at forbrænde en halv liter sodavand. Hun skal ligeledes gå i halvanden time for at forbrænde en portion pommes frites.

Og en mand på 90 kilo skal løbe 8 km/t i 25 minutter for at forbrænde en cheeseburger.

Det er formentlig information som denne, der skal til, før folk forstår, hvor mange kalorier der rent faktisk er i usund mad. Hvis der blot står et antal kalorier, betyder det simpelthen ikke noget for folk, viser ny forskning publiceret i American Journal of Public Health.

Vil du prøve 5:2-kuren? Se på femina.dk, hvordan du gør

 

Fysisk aktivitet gav bedste effekt

Forskerne testede nemlig, hvordan forskellig information påvirkede folks købevaner. På et skilt stod der, hvor mange kalorier en flaske sodavand indeholder. På et andet skilt stod sukkermængden i sodavanden beskrevet. Og på det sidste skilt stod der, hvor mange minutter en person skulle være aktiv for at forbrænde kalorierne fra sodavanden igen, skriver CNN.

Generelt kunne forskerne konkludere, at alle skiltetyper fik de unge testpersoner mellem 12-18 år til at vælge vand eller lightsodavand i stedet. Og skiltene med den fysiske aktivitet havde helt klart den mest effektive virkning.

På femina.dk kan du læse om 3 anderledes måder at få dyrket motion på

- Der er en stærk videnskabelig sammenhæng mellem indtag af sukkerholdige drikkevarer og overvægt. Ved at bruge disse skilte, som er lette at forstå og installere, kan vi måske forebygge overvægt i befolkningen, siger Sara Bleich fra Johns Hopkins’ Bloomberg School of Public Health Department of Health Policy and Management, som står bag undersøgelsen.

Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.