Så mange jagter nyt job i sommerferien

Sommerferieugerne bliver ikke bare brugt på at dase på stranden eller i sommerhuset. En del danskere bruger ferien til at søge nyt job. Og det kan faktisk give et forspring i jobkøen, fortæller ekspert.
Det er typisk i ferien, at folk overvejer, om de skal videre i karrieren.
Det er typisk i ferien, at folk overvejer, om de skal videre i karrieren. Foto:Torben Klint/Scanpix/Arkiv

Når du smækker benene op og slapper af i den længe ventede sommerferie, der ofte betyder tre ugers fri fra arbejde og travl hverdag, er der plads til eftertænksomhed. Og det er typisk her, du træffer store beslutninger. Som for eksempel om tiden er kommet til at skifte job eller karriere.

Og det er faktisk ikke helt dumt at bruge sommerferien på at søge nye karrieremæssige græsgange.

En undersøgelse, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, viser, at 11,9 procent vil bruge sommerferien til at søge nyt job. Mens 13,4 procent svarer, at de måske vil søge nyt job i sommerferien.

Og det er ganske naturligt, at det er i sommerferien, man genovervejer sin jobsituation.

Flere tænker over nye karriereveje i ferien

Personlig jobmentor og HR-konsulent Jo Gudman Rasmussen arbejder med at rådgive folk, der vil skrifte karriere eller bare søger nyt job. Hun fortæller, at der netop i sommerferien er tid til at mærke efter, hvordan man har det med sin jobsituation.

- Du har bedre tid til at tænke over, hvor du er i dit liv, og måske kommer du frem til, at det er på tide at ændre retning eller prøve noget nyt. I hverdagen har du travlt med at passe arbejde og familieliv, så der er ikke samme tid til at reflektere over, om du er det rette sted, siger Jo Gudman Rasmussen.

Hun fortæller, at hun mærker en stigning i henvendelser fra folk, der vil undersøge mulighederne for et karriereskift i ferieperioderne.

- Det er i sommerferien, men også omkring jul, nytår og påske, hvor folk stopper op, trækker vejret og overvejer, om de skal søge nyt job, siger Jo Gudman Rasmussen.

Giver forspring

Og det er faktisk en god ide at bruge ferien på jobsøgning, mener direktør for Jobindex Kaare Danielsen.

Han fortæller, at der i sommerferieperioden er færre opslået jobannoncer, fordi virksomheder typisk venter til august med at slå job op. Men det kan den jobsøgende vende til sin fordel:

- Det er nu, man skal søge uopfordret. For når stillingen bliver slået op i august, modtager virksomheden måske flere hundrede ansøgninger. Ved at søge jobbet inden har man et forspring, siger Kaare Danielsen.

Chefer har bedre tid

Han fortæller, at det godt nok kræver ekstra arbejde selv at skulle finde frem til virksomheder og stillinger, man kunne tænke sig at søge. Men til gengæld har cheferne i virksomhederne typisk bedre tid i sommerferien til eventuelle ansættelsessamtaler. Hvis de altså ikke selv er på ferie.

- Det er smart at ringe rundt til virksomhederne og spørge, om de har en ledig stilling efter sommerferien. Og så høre, om man kan komme forbi til en samtale, siger Kaare Danielsen og tilføjer:

- Og når man så sender den uopfordrede ansøgning, så er det altid vigtigt, at den bliver adresseret til den pågældende chef, der står for ansættelsen. Man må aldrig bare sende en ansøgning til virksomheden. Så havner man i en bunke, der aldrig bliver læst.

Om undersøgelsen

1.015 repræsentative danskere har svaret på følgende spørgsmål:

Vil du bruge sommerferien på at søge nyt job?

Ja 11,9 %

Måske 13,4 %

Nej 74,7 %

 

Undersøgelsen er lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.