Så mange æg må du spise om ugen

Æggeblomme har et relativt højt indhold af kolesterol. Få diætist Anne W. Ravns bud på, hvor mange æg du må spise i løbet af en uge.
Nogle gange er der ikke noget bedre end et spejlæg, men hvor mange æg er det nu, man må spise om ugen?
Nogle gange er der ikke noget bedre end et spejlæg, men hvor mange æg er det nu, man må spise om ugen? Colourbox

Flere end hver anden dansker har et højt indhold af kolesterol i blodet, og det er meget forskelligt, hvor gode vi er til at regulere blodets indehold af kolesterol.

Da man ikke kan vide, om man er følsom overfor madens indhold af kolesterol eller ej, er det meget fornuftigt at holde lidt igen med fødevarer, som indeholder meget kolesterol - f.eks. æggeblomme, der har et relativt højt indhold af kolesterol.

Spis derfor ikke mere end højest syv æg om ugen, råder diætist Anne W. Ravn og understreger samtidig, at man snarere end at fokusere hovedsageligt på æg, bør se på hele paletten og følge de ti kostråd på altomkost.dk og madpyramiden.dk.

Vink farvel til din oppustede mave med disse råd fra Søndag.dk.

Fire æg kan gøre forskellen

Nogle mennesker kan spise ti æg om ugen, uden det kan ses på blodets kolesterolindhold. Men hos andre øges blodets indhold af kolesterol allerede efter fire æg om ugen.

Kolesterol er dog ikke kun skidt, for en lang række af kroppens funktioner er afhængige af kolesterol, der blandt andet indgår i dannelsen af cellemembraner. Man kan derfor ikke undvære kolesterol, men man kan samtidig heller ikke tåle for meget, ligesom balancen imellem forskellige typer af kolesterol kan blive forstyrret.

Hvis indholdet af kolesterol i blodet er for stort eller ude af balance, aflejres kolesterolet i kroppens blodkar. Det kan med tiden føre til åreforsnævring og dermed øget risiko for blodpropper.

Her er 12 måder at forebygge højt kolesterol på. Få dem på Søndag.dk.

Her er 4 facts om æg

1: Et helt æg indeholder knap syv gram fedt

2: Æggehvide indeholder protein, men intet fedt eller kulhydrat

3: Æggeblomme indeholder protein, vitaminer og en del fedt.

4: Æggeblommen har et relativt højt kolesterolindhold.

Redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.