Så letter vi igen: Stig Elling gør comeback i rejsebranchen

Den tidligere salgsdirektør i Star Tour har tilbud fra tre-fire rejseselskaber på hånden.
Tada! Her har i mig tilbage. Stig Elling er klar til endnu en tørn i rejsebranchen.
Tada! Her har i mig tilbage. Stig Elling er klar til endnu en tørn i rejsebranchen. Foto: Simon Skipper/arkiv/Scanpix

Den solbrune, velfriserede og colgate-smilende Stig Elling kan ikke længere holde sig fra den rejsebranche, som han i mere end 50 år har været en del af, men sagde farvel til i januar.

Efter fire måneders afbræk fra evige telefonopringninger, stress-symptomer og mediernes rampelys er Stig Elling klar til comeback, fortæller han til Avisen.dk.

- Jeg er lige stoppet, men jeg kan ikke lade være. Jeg er en cirkushest, der hører til i manegen, siger Stig Elling, der var salgsdirektør i Star Tour i 33 år.

Han er blevet kontaktet af tre-fire dansk-udenlandske rejseselskaber, der med Stig Ellings egne ord er ”på vej videre”. De har alle bedt ham om hjælp, råd og vejledning, og lige nu overvejer den tidligere charterkonge, hvor han vil lægge sine kræfter. En ting står dog helt klart. Stig Elling vil ikke tilknyttes i en fast stilling.

Bestemmer selv

- Det bliver et comeback, hvor jeg selv bestemmer over min tid. Jeg går ikke tilbage til et kæmpe job. Jeg er blevet 68 år og har ikke meget krudt i mig endnu, så jeg vil gerne selv have lov til at diktere min egen arbejdstid, siger Stig Elling.

Siden han i 1964 startede Fortunrejser i sine forældres kælder, har Stig Elling sendt tusindvis af danskere på solskinsferier og stillet op i medierne, når det handlede om nødstedte danskere i udlandet. Lige fra tsunamien i julen 2004, askeskyen fra den islandske vulkan i 2010, som var skyld i aflyste fly i næsten en uge til maveonder i Tyrkiet på grund af en beskidt swimmingpool.

Har noget at byde på

Selv om det har været opslidende at være en del af rejseræset døgnet rundt 365 dage om året, kan han alligevel ikke slippe det. For han mener selv, at han stadig har noget at byde på.

- Jeg har meget ekspertviden, som mange andre kan gøre brug af. Og så synes andre, at jeg er et godt, stabilt navn. Hvis Stig Elling har med det at gøre, så er det blåstemplet, siger Stig Elling, der understreger, at comebacket ikke handler om økonomi, men ren lyst.

- Det største problem bliver, hvor meget jeg kommer til at arbejde. Sommeren skulle helst ikke bare gå med at arbejde, jeg vil gerne være mere i vores sommerhus i Rågeleje, siger Stig Elling, der privat er gift med Steen Andersen.

Flere job i kalenderen

For Stig Elling afslører også, at han faktisk har endnu flere job i kalenderen. Han skal holde en række foredrag til efteråret, og til sommer medvirker han i et sommerprogram på DR, og et andet og stadig ukendt program på TV2.

- Det er i hvert fald helt sikkert, at jeg ikke skal være pensionist, lyder det fra 68-årige Stig Elling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.