Så let får du tid til at træne hver dag

Kender du undskyldningen, "jeg har ikke tid til at træne", så læs med her, hvor eksperter giver råd til at træne, mens du ordner pligterne.
Undgå at krumme i ryggen, når du tømmer opvaskemaskinen. Stræk i stedet ryggen og benene, så du står i en ret vinkel og samtidig træner mave, ryg og baller.
Undgå at krumme i ryggen, når du tømmer opvaskemaskinen. Stræk i stedet ryggen og benene, så du står i en ret vinkel og samtidig træner mave, ryg og baller. Foto: Colourbox/free

Drop den dårlige samvittighed, når du cykler forbi træningscentret uden at gå ind.

Du kan nemlig træne nemmere - og måske bedre - derhjemme. Særligt hvis du tænker mere over, hvordan du snører dine sko og tømmer opvaskeren.

- Folk går i forvejen på hug eller bøjer sig ned i hverdagen, men man kan blive meget bedre til at udnytte bevægelserne, siger fysioterapeut Elin Solheim til Newspaq. Hun har lavet et online træningsprogram for mødre, der gerne vil i form.

Buk dig med ret ryg og strakte ben, og du træner din ryg, mave og baller, mens du sorterer vasketøj. Gå ned i squat eller halvt hugsiddende og få en fast numse, når du bukker dig efter en skål i den nederste skuffe. Sådan lyder nogle af rådene til at integrere træning i din hverdag. Og du kan faktisk få mere ud af din hjemmetræning end en tur i fitnesscentret.

- Hvis man tæller sammen, hvor mange gange, man går op og ned fra squat på en dag, kommer det sandsynligvis op på et højere antal gentagelser, end hvis du var i fitnesscenter tre gange om ugen på en rigtig god uge, siger Elin Solheim.

Hun forklarer, at musklerne i løbet af dagen ikke bliver brugt, hvis vi sidder ned hele dagen. Og selvom vi en gang imellem smutter forbi en vægtstang eller en kondicykel, er det ikke nok til at holde musklerne i gang.

- Det er et konstant arbejde, som du skal tænke på og gøre hele tiden. Du kan ikke sætte det i banken, efter du har trænet i fitness, siger hun.

Sundhedsblogger Lene Rode har personlig god erfaring med at sætte 15-20 minutter af hver dag til at træne uden at skifte til træningstøjet eller gå glip af yndlingsprogrammet i fjernsynet.

- De fleste mennesker ser i løbet af en aften tv, og så kan man jo træne i stedet for eller samtidig med. Man må jo gerne gøre det, mens man ser House of Cards, siger hun til Newspaq.

Både Lene Rode og Elin Solheim råder dig til at lege med, når dine børn styrter rundt på legepladsen eller få dine børn til at træne med, mens I ser tv eller venter på, at aftensmaden bliver færdig.

- Vær med til at klatre og lege fangeleg med børnene. Og lav eventuelt pull ups på en gren i skoven, siger Elin Solheim.

Fysioterapeut Elin Solheims råd til at bruge kroppen aktivt i en travl hverdag:

- Sid mindre. Tag cyklen eller gå til og fra arbejde, giv din kollega en personlig besked i stedet for at sende en mail, hent kaffe noget oftere og hæv bordet, så du kan stå foran computeren.

- Buk dig i en ret vinkel med ret ryg og strakte ben, når du tømmer opvaskeren, vaskemaskinen eller rydder legetøj op fra gulvet. På den måde træner du både mave, ryg og baller.

- Brug squat eller halvt hugsiddende stilling, hvor du bøjer knæene og skyder ballerne bagud uden at støtte med armene, når du snører snørebånd eller skal hente en skål fra nederste skuffe.

- Lad indkøbsvognen stå, når du handler, og bær i stedet så meget, du kan i armene. Træk vejret dybt, ret ryggen og tag gode skridt, så træner du mave og ryg. Put varerne i en rygsæk og bær dem hjem, så får du vægttræning for ryggen.

- Har du børn, kan du squatte eller bukke dig i en ret vinkel, når du vasker børnenes hår og skal løfte dem fra gulvet. Bær børnene på ryggen eller en arm med aktiv biceps, når de bliver trætte og brug generelt klapvognen mindre. Så træner børnene samtidig deres krop og balance.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.