Så lang tid tager god sex

Maratonsex eller en hurtig tur i kanen? Psykologer og sexologer har spurgt deres klienter, om hvor lang tid god sex tager.
Er sex bedre, hvis det tager lang tid? Svaret er overraskende nok: Nej.
Er sex bedre, hvis det tager lang tid? Svaret er overraskende nok: Nej. Colourbox

Julia Schmiegelow, Aller Media

Maratonsex, hvor man både når det ene og det andet, er ikke det, vi helst vil have. Tværtimod vil vi have, at sexakten er kort.

Se på q.dk hvilke kvinder der får flest orgasmer

Det viser en amerikansk undersøgelse fra University of Washington. Her har 50 sexologer og psykologer hørt deres klienter om, hvor meget de mente var passende tid at afsætte til sex.

Læs på Q.dk, hvor lang tid gennemsnitsknaldet varer

10 minutter er bedst

Svaret var, at en til to minutter er alt for kort, to til syv minutter er acceptabelt, og ti minutter er perfekt. Og sex i længere end 13 minutter er for lang tid.

- En hurtig omgang sex handler mere om begær end kærlighed. Men det betyder ikke, at du ikke respekterer eller ikke kan lide din partner. En kort omgang sex er også er også en form for intimitet, siger Pepper Schwarts, professor ved University of Washington.

Her er det dårligste tidspunkt at have sex på. Se hvornår på q.dk

Ifølge forskerne føler mange mænd og kvinder sig som dårlige elskere, fordi de ikke sætter timer af til sex. De håber derfor denne undersøgelse får gjort op med den brede forståelse i samfundet af, at maratonsex er noget, vi skal efterstræbe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.