Så længe kan du vente med at skifte sengetøj

Ved du, hvor længe du kan trække den, før dit sengetøj bliver decideret uhygiejnisk og bør skiftes? Eksperter giver dig svaret her.
Du kan nøjes med at skifte sengetøj et par gange om måneden.
Du kan nøjes med at skifte sengetøj et par gange om måneden. Scanpix.

Der er ingen grund til at gøre mere rent end nødvendigt, med mindre du altså godt kan lide at svinge støvkluden. Kan du ikke det, er det vigtigt at vide, hvor længe du kan lade skidtet stå til, før det blive decideret ulækkert.

Og dagens gode nyhed er, at når det kommer til dit sengetøj, kan du faktisk trække den ret længe.

Hele fjorten dage, skriver kk.no

Magasinet har allieret sig med Malin Skaar, der er leder for Lilleborgs Forbrukerservice i Norge, og hun har denne holdning til rengøringen i soveværelset:

- Du bør skifte sengetøj cirka hver fjortende dag, siger hun kort og godt.

Dit sengetøj samler døde hudceller

Malin Skaar fortæller, at hun siger cirka hver fjortende dag, fordi det kan variere alt efter, om du sover med eller uden tøj på, og om du sveder meget om natten. Er du nøgen og sveder, skal du måske vaske lidt oftere, for så vil der være flere beskidte ting på dit sengetøj.

- Der kommer jo døde hudceller og sved på sengetøjet. Så det kommer lidt an på, om du sveder meget og om du bruger pyjamas, hvor tit du skal vaske, siger Malin Skaar.

Hun fortæller, at fjorten dage er en god grundregel. Men det er svært at sætte regler op om den slags, og du kan ofte selv se, om du har brug for at få skiftet dit sengetøj. Sover du i hvidt sengetøj kan du let se det, og her skal du måske også vaske lidt oftere - mest så det ikke ser beskidt og nusset ud.

Ingun Grimstad Klepp er forsker hos SIFO, og hun er enig med Malin Skaar. Sengetøj bør skiftes, når der er behov for det, og det kan være meget forskelligt alt efter, hvem man er. Har du allergi, skal dit sengetøj skiftes oftere, og har du ikke, kan du godt vente de fjorten dage. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.