Så klamt er dit flysæde

Du har sikkert slet ikke lyst til at tænke over det, men sandheden er, at dit flysæde er ret ulækkert.
Der er mange hjørner og lommer, hvor bakterierne kan gemme sig på et fly - og her lever de godt og længe.
Der er mange hjørner og lommer, hvor bakterierne kan gemme sig på et fly - og her lever de godt og længe. Scanpix

Det er bare surt show, hvis du havner på et flysæde med pletter eller skidt langs kanterne, for du kan ikke sådan bytte sæde eller snuppe en af de gode pladser oppe foran.

Du er bundet til dit sæde og det er ikke altid lige lækkert.

Dit flysæde kan nemlig være bære af mange små-ulækre ting, skriver Men’s Health.

Ny research fra Auburn Universitet afslører at mange af de bakterier, der samler sig i fly, kan sprede sig rundt i mange dage, før der bliver gjort noget for at fjerne dem.

Bakterier får lov at blive en uge

Holdet bag den ny viden har lavet forsøg, hvor de tester bakteriers levetid i forskellige fly.

De har placeret Coli-bakterier og MRSA rundt på forskellige hovedpunkter i flyene – det er blevet sat på dørhåndtag, armlæn, toiletpapir,  borde, stolelommer og meget mere.

Og overraskende nok så fandt de bagefter ud af, at deres bakterier visse steder havde fået lov til at leve en hel uge, før der var blevet gjort noget ved dem

uU kan altså blive smittet med dem, hvis du rejser med en flyver, hvor en smittebærende person tidligere på ugen har afsat bakterier.

Rengøres ikke efter hver tur

Læge Mark Gendreau er navigations-specialist og han fortæller, at fly ikke bliver gjort rent efter hver flyvetur og derfor kan bakterierne leve så længe.

Du kan altså ikke gøre meget ved det, men Mark Gendreau forslår, at du drikker meget vand på din tur, for det holder din krop i balance og dit immunsystem kan bedre modstå bakterier.

Du kan også tage små servietter med desinficerende middel med, så du kan tørre din hænder og de ting, du har haft i stolelommen. Og tænd ventilations-systemet, så den blæser ned på ansigtet, for det blæser også bakterierne væk fra din næste og mund.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.