Så kan de lære det: Jysk by vil lade affald flyde i gaderne

Randers er træt af at rydde op efter borgere, som sviner på offentlige steder.
Randers Kommune er træt af at bruge tid og skattepenge på at rydde op efter de borgere, som bare smider deres skrald på gaden, i naturen eller på offentlige steder. Så nu vil kommunen vise borgerne, hvor slemt det står til. Billedet her har dog ikke med sagen at gøre.
Randers Kommune er træt af at bruge tid og skattepenge på at rydde op efter de borgere, som bare smider deres skrald på gaden, i naturen eller på offentlige steder. Så nu vil kommunen vise borgerne, hvor slemt det står til. Billedet her har dog ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix/Arkiv

I den kommende uge bliver mere ildelugtende og beskidte end normalt - i hvert fald på 12 udvalgte steder i Randers.

I to dage vil kommunen lade være med at fjerne affald og gøre rent efter de borgere, som sviner i byen, skriver flere medier, blandt andet DR Østjylland.

Kommunen er træt af at bruge mange penge og ressourcer på at fjerne skrald fra gader og andre offentlige steder. Derfor lancerer den nu projektet 'Jeg gør det - ren Randers.'

De 12 udvalgte steder er meget udsatte, når det kommer til skrald. Derfor vil borgerne nemt kunne se forskel, hvis der ikke bliver ryddet op i bare to dage.

Formålet er at vise borgerne, hvor beskidt byen er, hvis ingen fjerner affaldet, og dermed forhåbentligt gøre folk mere opmærksomme på at rydde op efter sig selv.

- Med det nye affaldsprojekt går vi nu aktivt ind i kampen for at gøre Randers til en renere kommune ved at få borgerne til at tage ansvar for deres eget affald, siger Rune Asmussen, afdelingschef for miljø- og teknik i Randers Kommune, til Randers Amtsavis.

Ifølge den lokale avis vil der i Randers ikke blive samlet skrald i Storegade, Sjællandsgade-kvarteret, Jens Otto Krags Plads, Busterminalen, P-pladsen ved Randers Regnskov, Århusvej, Paderup Boulevard og på et stykke af Gudenaastien. Også Bredgade i Langå, Bjellerupparken i Dronningborg og Stationsvejs i Stevnstrup vil skraldet blive liggende, hvor folk har smidt det. I hvert fald for en stund.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.