Så hurtigt bliver din hovedpude klam og usund

Det er ikke kun dit pudebetræk, der skal skiftes og vasket, din pude skal også skiftes ud med jævne mellemrum, hvis ikke du vil sove på en klam og defekt en.
Din pude går ikke bare ud af form, den bliver med tiden også et godt grosted for ting, der kan give dig allergi eller astma.
Din pude går ikke bare ud af form, den bliver med tiden også et godt grosted for ting, der kan give dig allergi eller astma. Foto: SCANPIX arkiv

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Du har muligvis fundet den perfekte pude med den helt rigtig størrelse og støtte, men det betyder ikke, at du kan beholde den for evigt. Den skal nemlig skiftes ud som alt andet, der bliver brugt og slidt, skriver Huffington Post.

Der er også bakterier på din sofa: Læs på isabellas.dk hvordan du holder den ren

De fleste er godt klar over, at pude- og dynebetræk skal vaskes ind imellem, fordi det ellers bliver ganske ulækkert. Og en madras bliver slidt og ulækker, så den bliver også vendt og skiftet ud med jævne mellemrum, men mange glemmer at puden, der faktisk også bliver flad og beskidt med tiden, siger Robert Oexman, direktør på The Sleep to Live Institute.

Han fortæller, at han oplever en del folk, der beholder deres pude alt for længe, og det er ikke hensigtsmæssig for søvnen.

Er du træt af at gøre rent? Læs på femina.dk hvordan du slipper nemmest om ved det

Skifter du ikke din pude ud, vil den miste sin optimale form og støtte, og du vil opleve at sove dårligere, end du kunne. Du skal derfor skifte din pude ud hver sjette måned og i hvert fald hvert andet år, hvis du strækker den langt, forklarer Robert Oexman:

- Den er bare ikke noget, du bør holde fast på mere end seks måneder.

Har du gjort ordentligt rent? Læs 5 steder du muligvis har glemt på isabellas.dk

Din pude går ikke bare ud af form, den bliver med tiden også et godt grosted for ting, der kan give dig allergi eller astma, forklarer Mark R. Neustrom fra Kansas City Allergy and Asthma Associates.

- Du kan ikke se dem, men de er koncentreret i ting som sengetøj og tæpper, siger han om små væsner og snavs, døde hudceller og olie, der samler sig og kan føre til acne. Støvmider kan også samle sig og give allergi.

Det er altså ikke lækkerier, der med tiden vil samle sig i din pude, så mon ikke det er en god idé at skifte den ud lidt oftere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.