Så farligt er det at drikke for meget vand

Vand er godt, men får du for meget, kan det blandt andet give stress og søvnforstyrrelser.
Drikker du for meget vand? Se her, hvad der kan ske. 
Drikker du for meget vand? Se her, hvad der kan ske.  FOTO: Scanpix

Det er sundt at drikke vand, og kroppen har brug for det. Men hælder man lidt for meget vand ned hver dag, kan det faktisk give søvnforstyrrelser, inkontinens, træthed og stress.

Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og holistisk sundhedskonsulent, forklarer følgende om at have et overforbrug af vand:

- Hvis man gør det hver eneste dag i flere år, så kan det give problemer med at holde på vandet (inkontinens). For meget vand kan også gøre, at man skyller for mange mineraler ud af kroppen, så man bliver træt. Overdrikning af vand kan også medføre søvnforstyrrelser på grund af tissetrang og toilettrang samt øget fysisk stress af at skulle holde på vandet.

Drop at føre væskeregnskab

I stedet for at rende rundt med en flaske vand og sippe af den konstant, er det bedre at mærke tørsten og drikke, når den kan mærkes, lyder rådet fra Per Brændgaard.

Er man ældre, skal man drikke mere, da nyrernes evne til at koncentrere urinen bliver dårligere med alderen. Herudover kan overvægt, varme og motion føre til, at man har behov for mere væske.

Hvor meget vand skal jeg drikke? Læs svaret på Femina.dk

- Ligesom raske mennesker kan tilpasse mængden af mad til sultfornemmelsen, så kan raske mennesker også stole på tørstfornemmelsen, når det kommer til drikning. Du behøver ikke at tænke over, hvor meget du drikker eller føre væskeregnskab. Du skal bare huske at mærke tørsten, forklarer Per Brændgaard.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.