Så billigt kan du nu komme til Dubai

Dubai er ikke længere kun et feriemål for folk med pengepungen i orden. Derfor tror rejsebranchen på landet som ny feriedestination.
Dubai kaldes populært for "byen, der aldrig sover". Om det passer, kan man selv opleve for billige penge.
Dubai kaldes populært for "byen, der aldrig sover". Om det passer, kan man selv opleve for billige penge. Foto: Figurniy Sergey/free

Indendørs skiresorts, fantastiske strande, underjordiske akvarier og mange solskinstimer.

Dubai har alt, hvad luksushjertet kan begære, men hidtil har det været forbeholdt folk, der havde råd til at betale for det.

Det image har ørkenstaten de seneste år gjort en del for at komme af med, og det gør nu, at den danske rejsebranche tror på staten som rejsemål for en langt bredere del af den danske befolkning.

Her har prisen på flybilletter og hoteller været af afgørende betydning. En returbillet med syv dages ophold på hotel koster nu helt ned til 3498 kroner.

- Ingen tvivl om, at Dubai er blevet en bade -eller storbyferie for mange danskere. De har noget for hele familien, og så er det et nyt tilbud til charterturisterne, der allerede har været på de canariske øer. Det er simpelthen nyt, spændende og eksotisk, siger Ole Stouby, direktør i Travelmarket, til Ritzau Fokus.

Hos Apollo Rejser tror man så meget på Dubai som feriemål, at man har udbudt hele 6000 flyrejser til ørkenstaten i perioden fra oktober til påske. Prisen er helt nede på 3498 for en returbillet inklusiv hotel.

- Vi er nede i et niveau, hvor prisen er attraktiv for den brede del af markedet. Der er jo en lun vinter med meget lidt regn, og så kan man jo nærmest stille en solskinsgaranti. Det kan man ikke med andre destinationer som de canariske øer og Madeira, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo, til Ritzau Fokus.

Når Dubai nu er blevet så billig og attraktiv som feriemål skyldes det i høj grad den indsats ørkenstaten har gjort på området de seneste år.

- For tre år siden begyndte man at bygge mere prisvenlige hoteller, hvilket er derfor man kan sælge værelser i en samlet pakke med flybilletten så billigt. Der udover er priserne på restauranter og shopping også mange steder på et niveau, der ligger under Danmark. Hvis man vil tjene gode penge i dag, må man indrette sig efter flertallets behov og pengepung, siger han.

Også han tror på, at Dubai er kommet for at blive som turistmål. Det er det arabiske flyselskab Emirates, der flyver mellem København og Dubai. Her har Apollo Rejser købt 6000 chartrede pladser.

Fra december 2015 bliver de flyvningerne i selskabets nye kæmpefly, Airbus A380, der er verdens største passagerfly.

Fakta: Ferie i Dubai

Apollo satser fra oktober på, at danskerne vil bruge vinterferien i Dubai. Rejserne sælges som returbillet med hotel. Turene er på enten 4,7,11 eller 14 dage.

Herudover tilbyder Apollo tre forskellige krydstogter med start i Dubai og af en uges varighed til søs.

Dubai bliver næppe nogensinde en destination for festglade unge, men staten har mere turistvenlig lovgivning end de fleste andre rejsemål i den arabiske verden. Eksempelvis er det tilladt at nyde alkohol på restauranter og lignende steder.

Man kan flyve direkte fra København til Dubai. Flyvetiden er på seks timer og tyve minutter.

Fra første december bliver turen fløjet i verdens største passagerfly, Airbus A380.

Kilde: Apollo.dk

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.