Så billigt kan du få en ny bil

Mange danskere vælger at lease deres bil i stedet for at købe den. Det giver mange fordele, men leasing er ikke for alle, mener FDM.
Et stigende antal danskere vælge at lease en bil i stedet for at købe, viser nye tal.
Et stigende antal danskere vælge at lease en bil i stedet for at købe, viser nye tal. Foto: Iris/arkiv

Man behøver ikke længere tage store lån i banken for at blive kørende i en ny bil.

Ifølge nye tal fra bilforhandlernes brancheorganisation, Autobranchen Danmark, vælger et stigende antal danskere at lease den nye bil i stedet for at købe den.

Sammenlignet med sidste år er antallet af leasinger steget med 30 procent, lyder det i de nye tal, og for nogle danskere kan det blive næsten gratis at køre rundt i sin egen bil.

Det danske delebil-selskab GoMore har nu i et lille års tid tilbudt deres kunder at lease en ny bil, som kunden efterfølgende kan leje ud til andre - eventuelt et par gange om måneden for på den måde at holde de månedlige bilomkostninger nede.

- Vi kan se, at knap halvdelen af alle vores leasingkunder vælger at leje bilen ud, og i gennemsnit får de på den måde dækket 50 procent af udgifterne til bilen, oplyser den presseansvarlige i GoMore, Rasmus Carlsen, i en mail.

GoMore har enkelte medlemmer, som får dækket hele leasingudgiften ved at leje deres bil ud, men det er maksimalt 15 procent af kunderne, svarende til cirka 135 leasingtagere, lyder det fra Rasmus Carlsen.

Det koster cirka 300 kroner om dagen at leje en bil hos GoMore, så man skal påregne at leje sin bil ud op mod ti gange om måneden, hvis man skal dække hele den månedlige leasingydelse.

Hos GoMore betaler man fra 2500 kroner til 3700 kroner om måneden for at lease diverse typer biler, og med i den pris er blandt andet forsikring og levering.

Ifølge selskabet er det især fire ting, som gør deres leasingtilbud interessant for kunderne.

- Det betyder meget for kunderne, at der ikke er nogen udbetaling på bilen. Samtidig er vi de eneste i Danmark, som tilbyder at lease en bil og samtidig leje den ud, og med et højt kilometertal og kun 12 måneders binding er det den ideelle løsning for mange, skriver Rasmus Carlsen.

Når du leaser en bil hos GoMore, må du ikke køre mere end 23.000 kilometer om året i den, og på den måde lægger selskabet selv op til, at kunderne skal leje bilen ud, vurderer forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

- Et leasingtilbud, som det GoMore tilbyder, appellerer især til storbymennesker, som ikke nødvendigvis bruger deres bil hver dag. For dem vil det formentlig aldrig kunne lade sig gøre at komme op på 23.000 kilometer om året, hvilket gør det oplagt at leje bilen ud, siger Allan Skytte Christensen.

Andre leasingselskaber binder typisk kunderne til et lavere, årligt kilometerantal og en længere leasingperiode på 2-3 år.

Til gengæld er den månedlige ydelse også mindre, siger Allan Skytte Christensen.

- En ny bil er dyrest i de første år af sin levetid på grund afskrivningen i bilens værdi. Som bilejer tager du selv den udgift, når du sælger bilen.

- Men når du leaser, betaler du udgiften som en del af den månedlige ydelse, som derfor også vil være højere i de første 12 måneder, end det ville koste at eje bilen eller lease den over en længere periode, forklarer Allan Skytte Christensen.

Men inden man kaster sig ud i et leasingprojekt, bør man nok overveje, om tilbuddet nu også passer til ens behov.

Måske vil det være billigere at købe bilen der, hvor du bor.

For du vil formentlig have størst fordel af tilbuddet, hvis du bor i byen, hvor du ikke har det store kørselsbehov, og hvor der er flere potentielle lejere til din bil, når du ikke selv bruger den, vurderer biløkonomen.

Ifølge GoMore har 1000 danskere indtil videre benyttet sig af tilbuddet om at lease en bil gennem selskabet, siden de lancerede tilbuddet i december forrige år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.