S vil give mikrolån til nydanske kvinder

Mikrolån til nydanske kvinder skal hjælpe dem med at få startet egen virksomhed, mener Socialdemokraterne.
S vil give nydanske kvinder mikrolån som led i en forsøgsordning.
 Foto: www.colourbox.com
S vil give nydanske kvinder mikrolån som led i en forsøgsordning. Foto: www.colourbox.com

Det skal være lettere for nydanske kvinder at starte deres egen virksomhed.

Det mener Socialdemokraterne, der vil have Vækstfonden til at øremærke fem millioner kroner til mikrolån til indvandrerkvinder.

"De fleste af dem er på en eller anden form for ydelse, og det gør det selvfølgelig meget svært for dem at tage et lån fra banken. Hvis der er de her muligheder via et mikrolån, kan de prøve at realisere de drømme, de har," siger Yildiz Akdogan, Socialdemokraternes iværksætterordfører, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Kvinderne kan for eksempel starte en kagebutik eller sælge håndværk. Ideen om mikrolån kommer fra Nobelprismodtageren Muhammad Yunus og har været brugt i mange udviklingslande i flere år. Når forretningen kører betaler kvinderne så pengene tilbage.

"Især i de her krisetider, hvor vi faktisk mangler folk, der gerne vil være selvstændige, hvorfor så ikke prøve at tænke alternativt," siger socialdemokraten, der fortæller, at forsøget har været gennemført i New York med stor succes.

Nu mener hun så, at nydanske kvinder, der har svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet i Danmark, bør have samme mulighed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.