S vil droppe Løkkes sparekrav på erhvervsskoler

- Det er højt på listen i vores parti, at de penge skal findes, siger Mattias Tesfaye.
- Det er frustrerende at opleve, hvordan erhvervsuddannelserne bliver omfavnet som en babysæl af alle politiske partier - bortset fra, når der skal prioriteres penge, siger Mattias Tesfaye til Altinget.
- Det er frustrerende at opleve, hvordan erhvervsuddannelserne bliver omfavnet som en babysæl af alle politiske partier - bortset fra, når der skal prioriteres penge, siger Mattias Tesfaye til Altinget. Foto: Scanpix/arkiv

Venstreregeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (S) i spidsen kan godt droppe sparekravet på omkring en milliard kroner over de næste tre år til landets erhvervsskoler. 

Det mener Socialdemokratiet, der til netavisen Altinget oplyser, at partiet helt ønsker at annullere spareplanerne. 

Det sker på et møde onsdag, hvor man vil opfordre de øvrige politiske partier bag erhvervsuddannelsesreformen til at indgå en flerårig økonomisk aftale om erhvervsskolerne, siger erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye.

- Det er højt på listen i vores parti, at de penge skal findes. Det er frustrerende at opleve, hvordan erhvervsuddannelserne bliver omfavnet som en babysæl af alle politiske partier - bortset fra, når der skal prioriteres penge, siger Mattias Tesfaye til Altinget.

Forslaget er en del af Socialdemokratiets nye 2025-plan og skal sikre økonomisk ro på skolerne i håb om, at langt flere unge vælger en faglært uddannelse. Finansieringen skal komme via det økonomiske råderum.

Dansk Folkeparti, der var en af de mange partier bag reformen af erhvervsuddannelser i 2014, bakker op om forlaget.

- Vi har præcis den samme bekymring i forhold til erhvervsskolerne. Omprioriteringsbidraget er ikke lige det, man skal lægge hen over dem i en tid, hvor de er ved at implementere en ny reform, når vi samtidig har et vigtigt mål om at sikre flere faglærte. Vi arbejder for at sikre, at der skal være ro om erhvervsuddannelserne og deres økonomi, siger DF's erhvervsuddannelsesordfører, Marlene Harpsøe til Altinget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.