"S-top lytter mere til økonomer end til arbejdere"

Topfolk hos S lytter mere til økonomer end til folk på gulvet. Sådan lyder anklagen fra socialdemokratisk formand for elektrikerne, der nu vil smække kassen i for partistøtte.
Formanden for elektrikerne og socialdemokrat, Jørgen Juul Rasmussen, lader mange knubbede ord falde på  Helle Thorning-Schmidt og andre socialdemokratiske topledere. Ordene faldt i dag på Dansk El-Forbunds kongres i Aalborg. 
Formanden for elektrikerne og socialdemokrat, Jørgen Juul Rasmussen, lader mange knubbede ord falde på  Helle Thorning-Schmidt og andre socialdemokratiske topledere. Ordene faldt i dag på Dansk El-Forbunds kongres i Aalborg.  Michael Bo Rasmussen

"Jeg har været dybt skuffet over vores regering."

Sådan lød det i dag fra formanden for Dansk El-forbund, Jørgen Juul Rasmussen.Kritikken blev fremsat under formandens beretning på forbundets kongres i Aalborg Kongres- og Kultur Center.

Han foreslår nu, at forbundet der tæller 28.000 medlemmer, stopper med at give partistøtte til Socialdemokraterne.

Det er især dagpengereformen, som fik vreden frem hos elektrikernes talsmand, der udover at være fagforeningsformand også er medlem af Socialdemokraterne.Jørgen Juul Rasmussen talte direkte til sin partichef, statsminister Helle Thorning-Schmidt, der på Socialdemokraternes kongres for en måned siden sagde: "Vi har styret Danmark sikkert gennem krisen".

Svaret fra elektrikernes formand kom i dag:

"Hvis der er nogle af jer her i salen, der har prøvet at miste jeres dagpenge, så ved jeg ikke, hvor enige I er i dét udsagn … Jeg tror ikke, der er mange af de mere end 40.000 danskere, der har mistet deres dagpenge, siden dagpengereformen begyndte at virke, som synes, regeringen har styret Danmark sikkert gennem krisen."

Corydon i undertøj

Også den socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydons kommentar om at ordningen med akutjob var "en hel og dækkende løsning" fik hårde ord med på vejen.

"Ærligt talt: hvis man siger dét om regeringens akutpakker til dem, der mistede dagpengene, så kan man sgu’ også kalde det for en 'en hel og dækkende løsning', hvis vores statsminister møder op til Dronningens nytårsbal iført undertøj og badetøfler," sagde Jørgen Juul Rasmussen.

Han kvitterede dog for, at regeringen foreløbig har brugt 3,3 milliarder kroner på at hjælpe de ledige, som mister dagpengene.

Denne håndsrækning havde landets ledige ikke fået, hvis det havde stået til formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, advarede elektrikerformanden.

"Tulle er langt værre end Helle. Og jeg er skam også glad for, at regeringen gav de 3,3 milliarder kroner," sagde Jørgen Juul Rasmussen.

Regeringen lytter kun til økonomer

I det hele taget mener Jørgen Juul Rasmussen, at de socialdemokratiske topfolk lytter for meget til økonomer og  alt, alt for lidt til deres egne vælgere og lønmodtagerne på gulvet.

"Vores regering har lyttet langt, langt mindre til os og til andre danske lønmodtagere, end den har lyttet til de vækstfora, vækst-kommissioner, produktivitets-kommissioner, globaliseringsråd, og hvad vi ellers har haft af liberalistisk dominerede rådsforsamlinger i det her land," sagde han og fortsatte:

"Desværre har vores regering stort set overtaget den borgerlige opfattelse, der dikterer, at liberalisering af alt er vejen ud af en økonomisk krise."

Det er især faldet elektrikerne for brystet, at regeringen for nyligt har liberaliseret reglerne for el-arbejde, der betyder, at flere kan udføre el-arbejde uden autorisation.

Efter alt at dømme får Socialdemokraterne snart at mærke, at Dansk El-Forbund føler sig svigtet.

I hvert fald indstiller forbundets hovedbestyrelse, at man på kongressen afskaffer den direkte støtte til Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Forbundet har hidtil givet partierne til sammen 250.000 kroner om året.

Hovedbestyrelsen vil i stedet hellere bruge penge på blandt andet kampagner mod social dumping.

Det er de vrede over

Formanden for Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen, er utilfreds med regeringen og Socialdemokraterne. I sin tale på forbundets kongres pegede han på følgende kritikpunkter:

  • Over 40.000 mennesker har mistet dagpengene.
  • Regeringen opgav at lave en såkaldt treparts-aftale med fagbevægelse og arbejdsgivere.
  • Regeringen har trods mange advarsler om el-ulykker lempet krav til el-arbejde.
  • Regeringen vil spare på Arbejdstilsynet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.