S-profil sygemeldt med depression: "Vanvittigt grænseoverskridende"

Socialdemokraten Maja Panduro er blevet sygemeldt med angst og depression, fortæller hun selv på Facebook.
Jeg er blevet sygemeldt med depression og angst efter igennem alt for lang tid ikke at have lyttet til min krops stress-signaler," skriver Maja Panduro på Facebook.
Jeg er blevet sygemeldt med depression og angst efter igennem alt for lang tid ikke at have lyttet til min krops stress-signaler," skriver Maja Panduro på Facebook. Foto: Sara Gangsted/Scanpix/arkiv

Socialdemokraternes miljøordfører Maja Panduro har valgt at trække stikket fra dansk politik i en periode.

Det fortæller hun selv i en lang opdatering på Facebook. 

"Jeg er blevet sygemeldt med depression og angst efter igennem alt for lang tid ikke at have lyttet til min krops stress-signaler," skriver Maja Panduro blandt andet i sin opdatering.

Nogle meldinger skal man tage en dybere indånding for at skrive end andre. Denne her har været svær. Jeg er blevet...

Opslået af Maja Panduro på 11. marts 2016

Den socialdemokratiske politiker bruger samtidig lejligheden til at opfordre til, at tabuerne omkring psykisk sygdom brydes.

"Det er vanvittigt grænseoverskridende at blotte mig på den her måde. Men jeg tror, det er nødvendigt, at nogle af os gør det, hvis vi skal tabuerne og skammen til livs. Jeg tror inderligt på, at der er brug for folk med alle slags erfaringer i politik. Og der er brug for, at vi, der får den her slags erfaringer, ikke tier med dem, fordi vi skammer os," skriver Maja Panduro.

Den 33-årige politiker fortæller, at hun er begyndt i behandling, og at hun derfor vil være sygemeldt indtil videre, men sætter ikke en nærmere konkret tidshorisont på, hvornår hun vil være tilbage i politik.

Ifølge BT's oplysninger er det den tidligere økonomiske overvismand Christen Sørensen, der er anden suppleant i Østjyllands Storkreds, skal afløse Maja Panduro. Det er dog endnu bekræftet af Socialdemokratiet. I november måtte Maja Panduros partifælle Kirsten Brosbøl også lade sig sygemelde med stress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.