S-profil om vælgervandring: Vi kan og skal rumme alle danskere

Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen understreger, at partiet skal kæmpe for at styrke opbakningen i hele landet.
Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen vil kæmpe for at få de vælgere tilbage, som vandrede ved folketingsvalget.
Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen vil kæmpe for at få de vælgere tilbage, som vandrede ved folketingsvalget. Foto: Thomas Lekfeldt/ Scanpix

Selvom Socialdemokratiet gik frem med 1,5 procentpoint ved valget og nu kan kalde sig Danmarks største parti, så har partiet tabt nogle af de traditionelle røde vælgere.

Det viser en analyse fra tænketanken Cevea. Her peger man på, at hvor det tidligere var arbejderklassen, der stemte på S, er det i dag i højere grad middelklassen.

Hos Socialdemokratiet er man opmærksom på den store vælgervandring, der skete ved valget. Selvom politisk ordfører Nicolai Wammen er glad for det gode resultat, så er han samtidig bevidst om, at partiet skal nå ud til endnu flere danskere, hvis de skal vinde næste valg.

- Vi er et parti, der kan og skal rumme alle grupper af danskere. Derfor er vi meget opmærksomme på de vælgervandringer, der var under sidste folketingsvalg, siger han.

S vil ud i hele landet og vinde opbakning

Partiets store konkurrent, som har snuppet mange af partiets kernevælgere, er Dansk Folkeparti. Der ,hvor Socialdemokratiet og resten af rød blok har oplevet faldende opbakning, er DF vokset radikalt.

- Der er traditionelle Socialdemokratiske højborge, hvor Dansk Folkeparti har haft stor fremgang, siger Nicolai Wammen.

For ikke at lade DF løbe med lige så mange af de røde stemmer til næste valg, vil Socialdemokratiet rejse ud til de røde baser og kæmpe for at få deres traditionelle vælgere tilbage.

- Socialdemokratiet er et parti for hele Danmark. Både for borgerne i storbyer og for borgere i de tyndt befolkede områder. Derfor vil vi komme meget ud i landet i de kommende år, så vi får lejlighed til at møde alle grupper af danskere. Deres tanker vil vi tage med tilbage på Christiansborg, så vi kan lave den stærkest mulige politik, siger den politiske ordfører.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.