S-profil: Nasserne er de grådige finansbosser - ikke de arbejdsløse

Det er grådigheden og den dårlige moral i finanssektoren, der er problemet. Ikke vores velfærdsydelser, mener Peter Hummelgaard Thomsen (S).
Folk bliver mere forargede over Dovne-Robert og Fattig-Carina end sagerne om skattely, bemærker socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen.
Folk bliver mere forargede over Dovne-Robert og Fattig-Carina end sagerne om skattely, bemærker socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen. Foto: Scanpix/Arkiv

Det er ikke de arbejdsløse, som snylter på vores velfærdssamfund. Det er de rige virksomheder og personer, som flytter deres formue i skattely - og bankerne, som hjælper dem med det.

Sådan lyder det fra Peter Hummelgaard Thomsen, som er folketingsmedlem for Socialdemokraterne, i et debatindlæg på Politiken.dk.

Det var også den dårlige moral og grådigheden i finanssektoren, som var skyld i finanskrisen - ikke de ledige eller vores høje velfærdsydelser, påpeger han.

Alligevel bliver arbejdsløse, ældre, skolebørn og andre danskere, som har brug for velfærdssamfundet, straffet efter finanskrisen. Og det er også dem, det går ud over, når statskassen mangler en masse milliarder som følge af de velhavendes skattespekulation, mener Peter Hummelgaard.

"Milliarder af kroner, der kunne finansiere bedre ældrepleje, bedre skoler og bedre tryghedsdækning ved arbejdsløshed, bliver i stedet brugt til større huse, større biler og større både. Det er simpelthen ikke i orden. For skatteflugten er med til at underminere selve samfundets sammenhængskraft," skriver han i debatindlægget, og gør opmærksom på, at rigmænd og virksomheder jo netop har bygget deres formue op ved hjælp af de investeringer, vi alle er med til at betale over skatten - for eksempel god infrastruktur og gratis uddannelse.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.