S-profil langer ud efter Thulesen Dahl: "Laver en omvendt Robin Hood"

Det er en omvendt Robin Hood, når DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil tage fra de fattige pensionister og give til de rige, lyder kritikken fra S.
Kritikken hagler ned over Dansk Folkeparti og formand Kristian Thulesen Dahl.
Kritikken hagler ned over Dansk Folkeparti og formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix

Dansk Folkeparti og formand Kristian Thulesen Dahl har været under kraftig beskydning den seneste tid.

Utilfredse vælgere har bombarderet formanden og partiets Facebook-side, fordi DF i første omgang havde nikket godkendende til en finanslov, hvor der skulle spares på boligydelsen til en gruppe af pensinister og førtidspensionister.

Og selvom partiet nu har aftalt med regeringen at trække den udskældte nedskæring tilbage, så er kritikken ikke forstummet. Tværtimod.

Nu går den i stedet på, at Dansk Folkeparti stadig skal være med til at finde penge inden for boligydelsesområdet, mens de rigeste pensionister samtidig ser ud til at få en skattelettelse. Særskatten på høje pensioner, den såkaldte udligningsskat, er nemlig kun kommet til debat, fordi Dansk Folkeparti nu vil skrotte nedskæringen på boligydelsen.

Og det får Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen til at lange ud efter DF-formanden.

- Kristian Thulesen Dahl laver en omvendt Robin Hood over for de ældre. Han tager fra de svageste og giver til de rige, siger Jesper Petersen til Ekstra Bladet.

Også Enhedslistens Pelle Dragsted sender et par hårde ord i Kristian Thulesen Dahls retning. Han undrer sig også over, at Dansk Folkeparti med den ene hånd skal være med til at finde besparelser, mens der mens der med den anden hånd gives skattelettelser til de mere velstående.

- Summa Summarum: Til foråret vil regeringen indgå en aftale med Dansk Folkeparti, som vil tage pengene op af lommen på fattige pensionister, og give skatterabatter til de rigeste pensionister. Mageløst...., skriver Pelle Dragsted på Facebook.

Det bliver værre og værre. Ikke nok med at Dansk Folkeparti med aftalen igår har forpligtet sig til at skære samme beløb...

Opslået af Pelle Dragsted på 16. december 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.