RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

S-politiker: "Stor respekt til Rohdes Ryanair-angreb"

Ballade om flyselskabet Ryanair får Socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen til at sende en stor tak til Venstres Europa-parlamentariker Jens Rohde for at stille sig på fagbevægelsens side.
Som formand for Socialdemokratisk Ungdom var Peter Hummelgaard med til en fælles demonstration sammen med Venstres Ungdom i forbidelse med borgerkrigen i Syrien. Nu er det flyselskabet Ryanairs modvilje mod overenskomster, der får Hummelgaard til at danne fælles front med en V-politiker.
Som formand for Socialdemokratisk Ungdom var Peter Hummelgaard med til en fælles demonstration sammen med Venstres Ungdom i forbidelse med borgerkrigen i Syrien. Nu er det flyselskabet Ryanairs modvilje mod overenskomster, der får Hummelgaard til at danne fælles front med en V-politiker. arkiv/scanpix

Det trækker op til en langvarig krig mellem lavpris-flyselskabet Ryanair og den danske fagbevægelse, men det har nu fået uventet kærlighed til at blomstre mellem markante profiler fra Venstre og Socialdemokraterne.

- Stor respekt til Jens Rohde, der stiller sig på fagbevægelsens og den danske models side i kampen mod Ryanair, skriver den socialdemokratiske folketingskandidat og tidligere DSU-formand Peter Hummelgaard på sin Facebook-side.

Håber fagforbund holder sammen

Jens Rohde, der er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, har tidligere i dag meldt ud, at fagbevægelsen har hans støtte i kampen mod Ryanair.

- Jeg vil blot udtrykke min støtte til fagbevægelsen i denne sag med håbet om, at alle fagforbund holder sammen og formår at gå hele vejen, skriver Jens Rohde blandt andet.

LÆS OGSÅ: V-profil støtter LO: Få Ryanair ned med nakken

Ryanair har afvist at tegne overenskomst i Danmark og er kendt i branchen for at tilbyde kabinepersonalet barske arbejdsvilkår og lav løn.

Handler om den danske models overlevelse

Jens Rohde stiller sig derfor på fagbevægelsens side, fordi han mener, at man må bakke op om alle arbejdsmarkedets parter, hvis man vil bevare den danske model.

LÆS OGSÅ: Ryanair-ansat: 10.000 kr om måneden og ingen ferie

- Det her handler også om, hvorvidt den danske model kan overleve i et globaliseret arbejdsmarked. Der står meget på spil, skriver han.

I et svar til en af mange vrede kommentarer under Facebook-opdateringen siger Venstre-manden, at det er hyklerisk ikke at støtte fagbevægelsen i denne sag, hvis man ønsker at bevare den danske model, hvor arbejdsgiverne og lønmodtagerne forhandler overenskomster gennem deres organisationer.

Tak for det Jens Rohde

Peter Hummelgaard har tidligere været ude og anbefale, at man tænker sig om en ekstra gang, før man køber en flybillet hos Ryanair, hvis ikke de vil tegne overenskomst. Og nu glæder han sig altså over det fælles fodslag med Jens Rohde, selvom han ikke forspilder muligheden for samtidig at levere et angreb på Venstre:

- Det er rart at høre en Venstre-mand, der ikke lader sit partis foragt overfor organiserede lønmodtagere overskygge af, at kampen imod Ryanairs metoder grundlæggende handler om hvilken samfundsmodel vi vil have i fremtiden, skriver Peter Hummelgaard og kvitterer med et "Tak for det, Jens Rohde."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.