S om DF-løfter: Vi stoler ikke på jer

Dansk Folkeparti har endnu til gode at bevise, at de virkelig vil gøre en indsats i kampen mod social dumping, mener Socialdemokraternes Jeppe Bruus.
Det er super afgørende, at vi fortsætter med at prioritere indsatsen mod social dumping. Og jeg har ingen forventning til, at de borgerlige vil gøre det af sig selv, så der er behov for at ligge pres, siger Jeppe Bruus.
Det er super afgørende, at vi fortsætter med at prioritere indsatsen mod social dumping. Og jeg har ingen forventning til, at de borgerlige vil gøre det af sig selv, så der er behov for at ligge pres, siger Jeppe Bruus. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/arkiv/Scanpix

Jeg stoler ikke på jer!

Så klar er meldingen fra Socialdemokraternes socialdumpingordfører, Jeppe Bruus, efter Dansk Folkeparti lørdag blæser til angreb mod social dumping og forsikrer, at man i den forbindelse vil lægge pres på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under de kommende finanslovsforhandlinger.

- Jeg stoler ikke på DF. De har endnu til gode at bevise, at de mener det. Det er ikke det eneste område, hvor de siger en masse ting. Det er gennem handlinger og helt konkrete politiske resultater, man får tillid. Og jeg mener ikke, man kan have tillid til DF på det her område, siger Jeppe Bruus til Avisen.dk.

Han mener, at Dansk Folkeparti længe har kørt en slingrekurs og intet har gjort på området op gennem 00’erne. Mens man eksempelvis har talt om øget kontrolværktøjer herhjemme, har partiet på EU-niveau stemt mod det samme, lyder det.

Håber, de mener det

- Og så var der beslutningsforslag B 92 fra Vejlegårds-sagen i 2012, som skulle begrænse 3F’s muligheder for at konflikte mod Kristelig Arbejdsgiverforening, siger Jeppe Bruus.

Men siger du ikke kun der her, fordi du er bange for, at DF skal udkonkurrere Socialdemokraterne som arbejderparti?

- Slet ikke. Jeg håber, de mener det. Helt oprigtigt. Det er super afgørende, at vi fortsætter med at prioritere indsatsen mod social dumping. Og jeg har ingen forventning til, at de borgerlige vil gøre det af sig selv, så der er behov for at ligge pres, siger Jeppe Bruus.

Skal skrues mere op

Lørdag fortæller Dansk Folkepartis gruppeformand til Avisen.dk, at Venstres hidtidige udmeldinger på social dumping-området har været for uambitiøse. Han vil ikke udelukke, at man vil bruge sine 37 mandater til at gøre social dumping til en permanent post på finansloven.

- Det bliver værre og værre, selvom indsatsen er styrket på det seneste. Der er flere ting, der skrider. Der er bestemt brug for, at der skrues endnu mere op for indsatsen, siger Peter Skaarup, der blandt andet vil have at kommunerne skal sørge for, at ansatte hos samarbejdspartnere har ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Handler ikke

Dansk Folkeparti var ikke med i den seneste aftale om social dumping. SR-regeringen, Enhedslisten og SF afsatte 50 millioner på den gældende finanslov til at bekæmpe social dumping på blandt andet store infrastruktur-projekter og transportområdet.

Nu ser Jeppe Bruus frem til, at regeringen vil videreføre den indsats, og om Dansk Folkeparti virkelig gør alvor af deres udmeldinger.

- De siger mange sympatiske ting, men når lokummet brænder, har de vist, at de handler anderledes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.